Header Ads

HuffPost Weekend: Hindri Zahra, «Ρένα» του Κορτώ και Λένα Πλάτωνος

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα Σαββατοκύριακα είναι πιο...γιορτινά.

Η Hindi Zahra έρχεται στην Ελλάδα για δυο συναυλίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η Χάρις Αλεξίου και ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζουν τον «Ζαμπέτα Κατά Ξαρχάκο» σε μια ιστορική συνάντηση στο Gazarte, ενώ το βινύλιο επιστρέφει με την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου της σειράς «Vinyl is Back Live Sessions» με τη ζωντανή ηχογράφηση των Locomondo το τριήμερο 7, 8, 9 Δεκεμβρίου 2018 στο Cine Κεραμεικός. 

Η HuffPost προτείνει:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Hindi Zahra 

Τη Hindi Zahra τη γνωρίσαμε το 2010, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, Handmade. Το άλμπουμ ανοίγει με μια επιτυχία της, που αγαπήθηκε πολύ, το Beautiful Tango, αλλά το τραγούδι που την έκανε διάσημη ήταν το Stand Up, που έφτασε τα 26.000.000 (!) views στο YouTube... και έγινε και το τραγούδι της επίσημης καμπάνιας της Western Union.

Όπως η Hindi Zahra έχει απλωμένες τις ρίζες σε δύο ηπείρους, στη Βόρεια Αφρική και στην Ευρώπη, έτσι είναι και τα ρυθμικά στοιχεία των τραγουδιών της. Ενώ οι μελωδίες τους είναι δυτικότροπες, η ρυθμική βάση των τραγουδιών της έχει έντονες ethnic επιρροές. Εάν τολμούσαμε να περιγράψουμε τη μουσική της, θα λέγαμε ότι είναι ένα μείγμα από soul-folk και τζαζ, που έχει της ρίζες του στο μαροκινό νότο, στα σύνορα της μαύρης κουλτούρας.

Την αποκάλεσαν, «Patti Smith της Βόρειας Αφρικής» και το δεύτερο άλμπουμ της, Homeland (που κυκλοφόρησε το 2015), περιγράφηκε σαν «blues της ερήμου με αφροαμερικάνικες επιρροές». Άλλοι την αποκαλούν σύγχρονη Beth Gibbons και πολλοί την συγκρίνουν με τη Νorah Jones. Όπως και να έχει... το κοινό την λατρεύει!

Η Hindi Zahra είναι μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη... Όχι μόνο τραγουδά και γράφει τους στίχους, αλλά και ενορχηστρώνει και κάνει η ίδια την παραγωγή των δίσκων της. Η Hindi Zahra σχολιάζει για τη μουσική της: «... είναι σαν ένα πάζλ... Πρώτα γράφω τους στίχους, μετά ηχογραφώ τα κρουστά, μετά προσθέτω τις κιθάρες και τότε εμφανίζεται η μελωδία. Όταν οι κιθάρες αποκαλύπτουν τη μελωδία, είναι η ώρα των στίχων που έχω γράψει, πολλές φόρες μόνο τέσσερεις φράσεις. Είναι η στιγμή που η μελωδία αρχίζει να αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού...».

Τα κομμάτια του πάζλ της μουσικής προσωπικότητας της Hindi Zahra περιλαμβάνουν τις Βερβερίνικες ρίζες της καταγωγής της, τη μουσική της Βραζιλίας, του Πράσινου Ακρωτηρίου, της Ινδίας και του Ιράν. Όλα τα μουσικά είδη διασταυρώνονται και αλληλεπιδρούν το ένα στο άλλο και αναμειγνύονται στη μουσική της, όπως ακριβώς το Μαρόκο αποτελεί το σταυροδρόμι τόσων πολιτισμών.

Αυτήν τη φορά θα απολαύσουμε χωρίς φραγμούς την απόλυτη Γαλλομαροκινή θεά την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στο Principal στη Θεσσαλονίκη, και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Fuzz Club στην Αθήνα...Προβλέπονται δυνατές συγκινήσεις. Ελάτε προετοιμασμένοι.

Πληροφορίες

Principal Club Theater
26ης Οκτωβρίου 15
576 27 Θεσσαλονίκη
Τηλ.:231 042 8088
info@principalclub.com

Fuzz Live Music Club
Πατριάρχου Ιωακείμ 1
177 78 Ταύρος
Τηλ.: 210 3450 817
info@fuzzclub.gr 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Vinyl is Back Live Sessions Vol.2 | Locomondo

Το Vinyl is Back, πιστό στις αρχικές εξαγγελίες του, προχωρά στην κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου της σειράς “Vinyl is Back Live Sessions” με τη ζωντανή ηχογράφηση των Locomondo, που τόσο περιμένουν οι vinylmaniacs. Το συλλεκτικό βινύλιο “Vinyl is Back Live Sessions Vol. 2  (500 αριθμημένα κομμάτια) θα διατεθεί το τριήμερο στο Cine Κεραμεικός 7, 8, 9 Δεκεμβρίου 2018.

Τα βινύλια αυτής της συλλεκτικής σειράς είναι παραγωγής του ίδιου του Vinyl is Back και περιέχουν τη ζωντανή ηχογράφηση μιας συναυλίας που γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Η συναυλία είναι διάρκειας «ενός δίσκου» και οι παρεμβάσεις της τεχνολογίας στο αποτέλεσμα είναι ελάχιστες ώστε να αποτυπώνεται η αλήθεια του live (μόνο μίξη και mastering στα κανάλια που ηχογραφήθηκαν ζωντανά μπροστά στο κοινό).

Μετά τα Υπόγεια Ρεύματα, με τα οποία ξεκίνησε ο θεσμός “Vinyl is Back Live Sessions”, επιλέχθηκαν οι Locomondo, οι οποίοι ηχογράφησαν ζωντανά την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εκδήλωσης του Vinyl is Back (τον Μάρτιο του 2018), με σκοπό τη δημιουργία ενός άλμπουμ βινυλίου για το “Vinyl is Back Live Sessions”.

Το συναυλιακά έμπειρο σχήμα που έκλεισε φέτος 15 χρόνια ζωής, επέλεξε γνωστά, πιο άγνωστα αλλά και ακυκλοφόρητα κομμάτια για αυτή τη συλλογή. 

Πληροφορίες 

Συντελεστές

Ηχοληψία Συναυλίας: Θανάσης Ταμπάκης
Ηχογράφηση Δίσκου: Πασχάλης Κολέντσης, Polyphoniki Studio
Μίξη: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Sweetspot Production
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος, Sweetspot Production
Artwork: Βασίλης Παπαδάτος
Οργάνωση & διεύθυνση παραγωγής:
Νίκος Γιούσεφ

Ημέρες και ώρες εκδήλωσης:

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου:  5 μ.μ. – 9 μ.μ.
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου:  11 π.μ. – 9 μ.μ.
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου:   11 π.μ. – 9 μ.μ.

Είσοδος δωρεάν όλες τις ημέρες

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Λένα Πλάτωνος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μια παράσταση που δημιούργησε ειδικά για το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει στις 7 Δεκεμβρίου 2018 η σπουδαία Λένα Πλάτωνος. Η παράσταση αυτή περιλαμβάνει σε πρώτη εκτέλεση την καινούργια δουλειά της, που είναι μελοποιημένη ποίηση του Στάθη Γουργουρή από το βιβλίο του Εισαγωγή στη φυσική και πιο συγκεκριμένα μέσα από την ενότητα Υπάρχουν άραγε λευκά νυχτοπούλια;

Στη συναυλία θα ακουστούν επίσης κομμάτια από την προηγούμενη δουλειά της, τη μελοποίηση ποιημάτων της Emily Dickinson, καθώς και τραγούδια από όλη τη δισκογραφία της. Μαζί με τη Λένα Πλάτωνος οι ταλαντούχοι ερμηνευτές Γιάννης Παλαμίδας και Αθηνά Ρούτση και ο ξεχωριστός ενορχηστρωτής της Στέργιος Τσιρλιάγκος.

Α΄ Mέρος

Τραγούδια σε ποίηση EmilyDickinson

Τραγούδια σε ποίηση Στάθη Γουργουρή

Β’ Mέρος

Τραγούδια από όλη τη δισκογραφία της Λένας Πλάτωνος\

Πληροφορίες

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Έναρξη: 21:00

Χώρος: Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής

Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€, 10€, 5€ (μειωμένο)

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

1ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Με σύνθημα «Κατάλληλο κάτω των 18», τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν τη δική τους κινηματογραφική γιορτή στην Αθήνα. Το 1ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας πραγματοποιείται στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσες Δημήτρης Μητρόπουλος και Νίκος Σκαλκώτας). Περισσότερες από 70 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action από 25 χώρες, σε 22 διαφορετικές γλώσσες, καλούν παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρονών να τις ανακαλύψουν.

Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου με την πρεμιέρα της ταινίας «Η Dilili στο Παρίσι» του Μισέλ Οσελό, παρουσία του σκηνοθέτη. Στην τελευταία του ταινία, ο σπουδαίος animator, μας μεταφέρει στο Παρίσι την εποχή της Μπελ Επόκ.

Για το πλήρες πρόγραμμα, επισκεφτείτε τη σελίδα

Πληροφορίες

Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Αθήνας – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Παρασκευή 7, Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

Αίθουσες Δημήτρης Μητρόπουλος και Νίκος Σκαλκώτας

ΘΕΑΤΡΟ

Μαύρο Θέατρο της Πράγας

58 χρόνια ζωής κλείνει φέτος το περίφημο Μαύρο Θέατρο της Πράγας, που ίδρυσε ο 86χρονος σήμερα Ζίρι Σρνετς. Η τσέχικη αυτή ομάδα με τους καλλιτέχνες της (ηθοποιοί, που είναι συγχρόνως κουκλοπαίκτες, μίμοι και χορευτές) έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει μια παράσταση με τα ωραιότερα παραμύθια έτσι όπως τα παρουσιάζει ο ιδρυτής του Μαύρου θεάτρου της Πράγας.

Η ιστορία του θεάτρου λέει πως στο κέντρο της Πράγας υπήρχε μια πολύ παλιά συνοικία, πολύ όμορφη, όπως πολλές αντίστοιχες της Ευρώπης. Οι άνθρωποι της Πράγας πίστευαν ότι εκεί υπάρχει κάποιο πνεύμα και φαντάσματα. Στο τέλος της δεκαετίας του 50 γεννήθηκαν εκεί πολλά δημοφιλή γκρούπ, απ’ όπου βγήκε και το Μαύρο θέατρο. Οι άνθρωποι που το αποτελούσαν είχαν εκείνη την εποχή την ίδια ηλικία, τριάντα χρονών.

Μια χρονιά αργότερα πήρε μέρος στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου και είχε μεγάλη επιτυχία. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Όλοι, κριτικοί και κοινό, δέχθηκαν το Μαύρο θέατρο στην οικογένεια της υψηλής δραματικής τέχνης. Ακολούθησαν πολλά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και βέβαια αμέτρητες συμμετοχές στο Εδιμβούργο. Η ιδέα ήταν κάθε δύο χρόνια να παρουσιάζεται κι ένα καινούργιο έργο. 

Από τότε και μέχρι σήμερα εργάζεται καθημερινά δημιουργώντας νέες ομάδες και καινούργια έργα.  Η παράσταση που θα μας παρουσιάσει έχει τίτλο «Ανθολογία» και περιέχει σκηνές από τις καλύτερες παραστάσεις του: «Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», «Πήτερ Παν», Ιπτάμενο Ποδήλατο κ.α.

Πληροφορίες

ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ
7 ΜΕ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

CHRISTMAS THEATER
ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΒΕΪΚΟΥ)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 16.00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 20.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 16.00

 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Απροσάρμοστοι Live 

Όπως κάθε Δεκέμβρη, εδώ και 28 χρόνια για μια μοναδική φορά, η «οικογένεια» (όπως ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει) του Παύλου Σιδηρόπουλου, οι Απροσάρμοστοι (Κυριάκος Δαρίβας: τύμπανα, Οδυσσέας Γαλανάκης: κιθάρα, Αλέκος Αράπης: μπάσο) τα εναπομείναντα μέλη της «συμμορίας» που μαζί με τον Βασίλη Πετρίδη τον Λουκά Γκέκα και με μπροστάρη τον αξέχαστο Παύλο,άφησαν το ανεξίτηλο σημάδι τους στην ελληνική ροκ σκηνή (και στο Soundtrack της ζωής μας) πιστοί στο ραντεβού τους και φέτος. Μας δίνουν τη χαρά την αιτία και αφορμή να τραγουδήσουμε μαζί τους όλες τις τραγουδάρες που συντρόφεψαν και συντροφεύουν τόσες και τόσες στιγμές μας, σε κάτι περισσότερο απο μια συναυλία, στη γιορτή για τον πρίγκηπα του γλυκόπικρου παραμυθιού που λέγεται ελληνικό ροκ, για τον Παύλο Σιδηρόπουλο, για τα τραγούδια του, για τη στάση ζωής του, για την «προίκα» του και όσα αυτά εκφράζουν.

Πληροφορίες

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου

Κύτταρο

ΠΟΡΤΕΣ: 22.00   /  ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 10€

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Ζαμπέτας Κατά Ξαρχάκο»

Το φετινό χειμώνα σε μια ιστορική συνάντηση φαίνεται να συμπληρώνεται αυτό το κενό, και σε μας να δίνεται ένα μεγάλο δώρο.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος που μπαίνει στη ψυχή των τραγουδιών και η Χάρις Αλεξίου που τραγουδά τις μελωδίες τους, θα μας αποκαλύψουν με το δικό τους αξεπέραστο τρόπο τον μαγικό κόσμο του Γιώργου Ζαμπέτα.
Αλλά καλύτερα να ακούσουμε τον ίδιο τον Μαέστρο να μας τον περιγράφει.

Συντελεστές

Σταύρος Ξαρχάκος - Χάρις Αλεξίου - Γιώργος Ζαμπέτας
μια καρμική συνάντηση!

Μαζί τους οι μουσικοί:

Νεοκλής Nεοφυτίδης - Πιάνο 
Βασίλης Δρογκάρης - Ακορντεόν 
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης – Κιθάρα, Νυκτά, Έγχορδα
Ηρακλής Ζάκκας - 1ο Μπουζούκι 
Δημήτρης Ρέππας - Μπουζούκι 
Γιώργος Λιμάκης - Κιθάρες 
Αντώνης Τσίγκας - Κοντραμπάσο 
 
Επιμέλεια ήχου:  Χάρης Κρεμμύδας, Στέφανος Χατζόπουλος
Φωτισμοί: Δημήτρης Λάιος

Ημέρες και ώρες συναυλίας:

Σάββατο  oι πόρτες ανοίγουν στις 20:30 - Ώρα έναρξης: 21.30
Κυριακή oι πόρτες ανοίγουν στις 19:00 - Ώρα έναρξης: 20.00

*** Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό

 

ΘΕΑΤΡΟ

ΧΑΝΣ ΚΟΛΧΑΑΣ του Τζέιμς Σόντερς

Με την εμβληματική παράσταση Χανς Κόλχαας του Τζέιμς Σόντερς  άνοιξε «αυλαία» το ολοκαίνουργιο Θέατρο”Αrt 63″ της Δραματικής Σχολής Αθηνών Γ. Θεοδοσιάδη. Πρόκειται για μια διασκευή της διασημότερης ίσως νουβέλας του Χάινριχ φον Κλάιστ.

Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 8 μ.μ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Λίλλυ Μελεμέ, ενώ στον ομώνυμο ρόλο του Κόλχαας είναι ο Νίκος Νίκας.

Η παράσταση «Χανς Κόλχαας», του Τζέιμς Σόντερς σε μετάφραση Γιώργου Θεοδοσιάδη παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τη Νέα Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας το 1974.

Γραμμένη το 1800, η ιστορία διαδραματίζεται την εποχή που η επανάσταση των χωρικών στη Γερμανία είχε σβήσει, αφήνοντας απόηχο αναρχίας στα γερμανικά κρατίδια.

Το έργο έχει χαρακτηριστεί μπρεχτικό. Υποδηλώνει ότι τα πρόσωπα και οι πράξεις τους είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τις εκάστοτε κοινωνικές δομές. Υπάρχει έντονο το στοιχείο της αδικίας, της εμμονής, του πόθου για δικαιοσύνη, της σημασίας προσήλωσης στις προσωπικές αξίες. 

Ένας ανήλεος αγώνας για δικαίωση. Ένας ήρωας που επιθυμούσε ήρεμη ζωή. Μια αδικία που οδήγησε στα άκρα.  Ένα εξαγριωμένο από την καταπίεση πλήθος. Μια επανάσταση που ανέτρεψε δεδομένα. Ένα έργο που μοιάζει αφόρητα πως γράφτηκε σήμερα.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ

Κίνηση: Κική Μπάκα

Μουσική / Μουσική Διδασκαλία: Μάρω Θεοδωράκη

Δραματουργική Επεξεργασία: Τόνια Τσαμούρη

Σκηνικά / Κοστούμια: Άννα Ζούλια, Σύλβια Χαρατσάρη

Σχεδιασμός Φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Τρίκκης

Ερμηνεία:

Νίκος Νίκας (Χανς Κόλχαας)

Σάλλη Αλ Ταπάς,

Παμπίνα Γεωργίου,

Ηλέκτρα Θεολόγη,

Γιώργος Καρακυριάκος,

Τόνια Μαράκη,

Χρήστος Ματσιαρόκος,

Γιώργος Ξούλος,

Δέσποινα Πέττα,

Παναγιώτης Ράιος,

James Rodi

Nίκη Σκιαδαρέση

Πληροφορίες

Κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ.

Κάθε Κυριακή στις 8 μ.μ.

Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος, στο ταμείο) | 8 ευρώ (μειωμένο, προπώληση)

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Polkar «Μαμά θα γίνω ροκ σταρ»

Μετά τις περσινές εξωφρενικές τους εμφανίσεις, οι Polkar επανέρχονται στο Σταυρό του Νότου, Σαββατόβραδα του Δεκέμβρη πλέον, για να βροντοφωνάξουν «Μαμά θα γίνω ροκ σταρ!».
Indie λαϊκά, πομπώδη ρετρό, βαλκανικές χαλκομανίες και τραγούδια για «όλα όσα θα αρχίσουν» και για αυτούς που πιστεύουν ότι «Η αγάπη χρόνια δεν κοιτά».
Ο Άη Βασίλης θα είναι και φέτος μαζί τους, φέρνοντας την υπόσχεση να παραμείνει αληθινός. Και αν δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει Polkar, ενημερώσου γιατί άργησες. Και τα πολύχρωμα χαρτάκια θα ρέουν άφθονα. Γιατί είναι Σάββατο βράδυ.

Πληροφορίες

POLKAR 
Σταυρός του Νότου Plus
Σάββατο 8 Δεκεμβρίου & κάθε Σάββατο

Ώρα Έναρξης: 22.30
Εισιτήρια: 12€ με μπύρα ή κράσι

ΜΟΥΣΙΚΗ

Χρίστος Θεοδώρου-Γραμμένα για φωνή

Χρίστος Θεοδώρου. Ένας ευαίσθητος συνεχιστής της παράδοσης του ελληνικού έντεχνου τραγουδιού, έτσι όπως την καθόρισαν μέσα από τη μουσική τους ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης. Ένας νέος δημιουργός με έντονη λυρικότητα. Οι μελωδίες του, που ξεχειλίζουν από ομορφιά, νοσταλγία και ρομαντισμό, θα ακουστούν στην Αίθουσα Banquetτο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ., σε μια συναυλία-γιορτή με επιλογές από προσωπικούς δίσκους, μιούζικαλ αλλά και θεατρικές παραστάσεις για τις οποίες έχει γράψει μουσική ο συνθέτης με τη χαρακτηριστική μελωδικότητα. Τέσσερις τραγουδιστές, ο καθένας με το δικό του ερμηνευτικό στίγμα, η Βικτωρία Ταγκούλη, ο Γιώργης Χριστοδούλου,η Έλενα Παπανικολάου και η Πολυξένη Καράκογλου θα παρουσιάσουν, πλαισιωμένοι από οκταμελή ορχήστρα, ευφάνταστα μελοποιημένους στίχους σύγχρονων στιχουργών (Μιχάλη Γελασάκη, Χρήστου Κανελλόπουλου κ.ά.)αλλά και ανέκδοτα τραγούδια του Χρίστου Θεοδώρου βασισμένα σε δημιουργίες αγαπημένων ποιητών (Νίκος Εγγονόπουλος, Γιώργος Σαραντάρης). Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα αυτής της μουσικής παράστασης στο πλαίσιο του κύκλου Μουσικά πορτρέτα, την οποία επιμελούνται σκηνοθετικά η Φρόσω Κορρού και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης (So7), περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τραγούδια από τους δίσκους «(α)», «Φωτο.βόλτα», «Τετράδιο» και «Καρδιά μισή» καθώς και από τα πρωτότυπα μιούζικαλ «Προς κατεδάφιση» του Τέννεσση Ουίλλιαμς, «Ο ευτυχισμένος prince» του Όσκαρ Ουάιλντ, «Η μικρή σειρήνα» (βασισμένο στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν) και «Τα μάγια της πεταλούδας» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Συντελεστές

Χρίστος Θεοδώρου | πιάνο-ενορχήστρωση-διεύθυνση

Διονύσης Βερβιτσιώτης | βιολί

Αγγελική Ποτήρη | βιολί

Γιάννης Αθανασόπουλος | βιόλα

Σοφία Ευκλείδου | τσέλο

Αντώνης Αρβανίτης | κοντραμπάσο

Γιώτης Παρασκευαίδης | κιθάρα

Ρόλη Γιαμοπούλου | κρουστά

Tιμές εισιτηρίων

7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ)10 € 15

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ανάβει το δέντρο στο Ναύπλιο

Φωταγωγούμε την Κυριακή την πόλη μας, τα τοπικά διαμερίσματα μας, κάθε γωνιά του δήμου μας διαχέοντας παντού το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Θέλοντας να προσδώσει έναν ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα ο δήμος Ναυπλιέων συνεργάστηκε με φορείς, με τους συλλόγους της περιοχής μας και με εθελοντές του Δήμου μας και κατάφερε να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα ποιοτικών εκδηλώσεων προσεγγίζοντας τις απαιτήσεις των δημοτών αλλά και των επισκεπτών μας.
Όπως είναι αναμενόμενο η βαρύτητα θα δοθεί και πάλι στην δημιουργική φαντασία των μικρών και των μεγάλων παιδιών μας, να ζήσουμε όλοι μέρες χαράς και ελπίδας αφήνοντας πίσω τις σκοτούρες και το στρες της καθημερινότητας. 

Μετά το άναμμα του δέντρου μια ευχάριστη παρουσία θα απογειώσει την διάθεσή όλων μας. Ο Φοίβος Δεληβοριάς και η μπάντα του θα μας κρατήσουν συντροφιά σε μια βραδιά που εκ των πραγμάτων θα είναι πλέον μαγική.

O Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του αναρωτιούνται αν είναι αληθινά τα όσα έζησαν έως τώρα και αφηγούνται ξανά την ιστορία τους από την αρχή!
Ξανασυναντούν «Εκείνη», ξαναχορεύουν την «Μπόσα Νόβα του Ησαϊα», ξανακοιτιούνται στον «Καθρέφτη» και τον σπάνε, γίνονται «Αόρατοι Άνθρωποι» και περνούν από την «Όμορφη Πόρτα», πηδούν απ′ την «Ταράτσα», σκοτώνονται, ξανασηκώνονται και καταλήγουν στο γνωστό οικουμενικό motto: «Μένω στην Καλλιθέα-κι αγαπάω μια Κική-η ζωή μόνο έτσι είν′ ωραία».

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

ΡΕΝΑ του Αύγουστου Κορτώ

Η Ρένα, το τελευταίο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ, γίνεται θεατρικό σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με την Υρώ Μανέ στον ομώνυμο ρόλο.

Ένας ύμνος στην αγάπη, τη ζωή και τον έρωτα χωρίς φραγμούς ,σε μιαν Ελλάδα που σπαράσσεται, γονατίζει, ανασταίνεται και συνεχίζει μοιραία και ακάθεκτη, από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Μια τοιχογραφία της χώρας μας μέσα από τη μουσική των δεκαετιών, και την αθωότητα, την αμεσότητα και τη δύναμη για επιβίωση μιας γυναίκας, που το μόνο που ήξερε καλά, ήταν να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες.

Στον ρόλο της Ρένας η Υρώ Μανέ. Συμπρωταγωνιστούν: Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου& οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος

Συντελεστές

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ

Θεατρική διασκευή : ΣτελιοςΧατζηαδαμίδης

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη

Σκηνικά-κοστούμια : Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Μουσική : Παναγιώτης Τσεβάς

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού

Video: Στέφανος Παπαδόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτης : Θάλεια Γρίβα

Βοηθός σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: Μαρία Παπαδοπούλου

Βοηθός φωτιστή: ΣτέβηΚουτσοθανάση

Φωτογραφίες: Μαντώ Βασίλη

Επιμέλεια μακιγιάζ φωτογράφισης και video: Ευάγγελος Κοντομούς

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη 8.30 μ.μ.

Εισιτήρια:Διακεκριμένη: 25 € | Α’ Ζώνη: 20 € – Φοιτητικό-Ανέργων: 17 € | B’ Ζώνη: 15 € – Φοιτητικό-Ανέργων: 13 € | Γ’ Ζώνη: 10 € – Φοιτητικό-Ανέργων: 8 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

«JOUR FIXE» Christian Ronig UND SEIN ORCHESTER

Ένα πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα έχει ετοιμάσει για Το Άλσος ο Christian Ronig, ο Γερμανός μουσικός που μαγεύτηκε από τη λαϊκή και ρεμπέτικη ελληνική μουσική και της άνοιξε μια πόρτα που οδηγεί σε νέους δρόμους.
 
Ρεμπέτικα, λαϊκά, αλλά και πιο σύγχρονα ελληνικά τραγούδια, φωτίζονται αλλιώς από τον Christian Ronig, που μέσα από το album του “Greece is mine”, αποκαλύπτει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο για τραγούδια ορόσημα.
 
Ο ήχος τους ήταν αποκάλυψη για τον Ronig, που συνέλαβε την ιδέα να τα παρουσιάσει μεταφρασμένα στα αγγλικά και γερμανικά, ώστε να μπορούν να τα αγαπήσουν και άλλοι σαν κι αυτόν.
 
Το Greece is mine είναι μια άσκηση του τραγουδοποιού Christian Ronig με χαρακτηριστικά τραγούδια μιας εποχής που “άντεξε” και διαπέρασε τις γενιές όλων μας και συνεχίζει και με τις επερχόμενες. Και αυτό έρχεται να μας παρουσιάσει με μία παρέα σπουδαίων μουσικών. Φέρνοντας φυσικά μαζί του και διασκευές αγαπημένων δημιουργών όπως ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Χιώτης, αλλά και κάποια δικά του κομμάτια.

Συντελεστές

Christian Ronig : φωνή / κιθάρα
Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα
Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο
Στέλιος Χατζηκαλέας: τρομπέτα
Παραγωγή: Menta Art Events

Ημέρες και ώρες παράστασης:

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα 21:00

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.