Header Ads

«Eπίθεση» κατά του CEO του Twitter - Κατηορείται ότι διαφήμισε τη Μιανμάρ ως τουριστικό προορισμό

O διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Twitter, Τζορτζ Ντόρσει, δέχτηκε έντονη κριτική, όταν σε μια σειρά από tweets εκθείαζε τη Μιανμάρ ως τουριστικό προορισμό, παρά τις ήδη υπάρχουσες καταγγελίες για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή.

Mε αλλεπάλληλα tweets, ο Ντόρσεϊ είπε πως είχε ταξιδέψει στη βόρεια Μιανμάρ τον προηγούμενο μήνα για διαλογισμό. «Οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι  και το φαγητό είναι καταπληκτικό» είπε, προτρέποντας τους 4 εκατ. ακολούθους του να επισκεφθούν τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, πολλοί τον κατηγόρησαν πως με αυτόν τον τρόπο αψηφά τα υπαρκτά προβλήματα που προκαλεί η μειονότητα των μουσουλμάνων Ροχίνγκια. Το προηγούμενο έτος, αντάρτες Ροχίγκια ξεκίνησαν επιθέσεις με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να προσπαθούν να τις καταστείλουν. Ως αποτέλεσμα, από τότε έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι, ενώ οργανώσεις καταγγέλλουν ότι ο στρατός έχει διαπράξει φόνους και βιασμούς

Πολλοί χρήστες του Twitter κάνουν λόγο για τουριστική διαφήμιση εν μέσω μιας περιόδου που αν μη τι άλλο δεν είναι η κατάλληλη για κάτι τέτοιο, ενώ άλλοι χαρακτήρισαν τελείως ανεύθυνη τη στάση του, θέτοντας το ερώτημα εάν ο Ντόρσεϊ βλέπει τι γίνεται στον κόσμο ή τουλάχιστον εάν σερφάρει στην ίδια του την πλατφόρμα.

Σε απάντηση του ο Ντόρσει παραδέχεται πως πρέπει να μάθει περισσότερα. Συγκεκρινένα σε νέο tweet του εξομολογείται:

Είμαι ενήμερος για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μιανμάρ. Δεν βλέπω την επίσκεψη, ή την ομιλία με τον λαό, ως διαφήμιση. Θα μπορούσα να αναγνωρίσω ότι δεν γνωρίζω αρκετά και πρέπει να μάθω περισσότερα.

Η καταστολή από τον στρατό έχει προκαλέσει τη φυγή άνω των 700.000 Ροχίνγκια που έχουν μετακομίσει στο γειτονικό Μπαγκλαντές. Ο ΟΗΕ έχει περιγράψει την επιχείρηση ως χαρακτηριστική περίπτωση εθνοκάθαρσης, υποστηρίζοντας πως ανώτεροι αξιωματούχοι θα έπρεπε να διερευνηθούν και να δικαστούν για γενοκτονία.

Η Μιανμάρ έχει αποτελέσει λόγο επικρίσεων και προς το Facebook, το οποίο έχει παραδεχτεί πως απέτυχε να εμποδίσει τη χρήση της πλατφόρμας του για υποκίνηση βίας σε βάρος των Ροχίνγκια στη Μιανμάρ.

Πηγές: Guardian, CNN 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.