Header Ads

ΗΠΑ: Η Χέδερ Νάουερτ αναμένεται να επιλεγεί από τον Τραμπ ως νέα πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να ανακοινώσει πως θα προτείνει την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, ως επόμενη πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, δήλωναν την Πέμπτη πηγές ενημερωμένες για τα σχετικά σχέδια.

Δύο στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν τα σχέδια του Τραμπ.

Ο Τραμπ έχει πει στο παρελθόν πως το ενδεχόμενο η Νάουερτ να αντικαταστήσει τη Νίκι Χέιλι εξετάζεται σοβαρά. Η Χέιλι είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο πως θα αποχωρούσε στο τέλος του έτους. Αν η Νάουερτ εγκριθεί και από τη Γερουσία, θα αποτελεί μία από τις κορυφαίες φωνές της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική.

Ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους τον προηγούμενο μήνα πως η Νάουερτ ήταν «εξαιρετική», προσθέτοντας πως η ίδια «υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό».

Η Νάουερτ δεν έχει προβεί σε σχετικά σχόλια. Η ίδια ήταν δημοσιογράφος για το Fox News Channel πριν γίνει εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επί του ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον. Ανέβηκε στα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας όταν αποπέμφθηκε ο Τίλερσον τον Μάρτιο και αντικαταστάθηκε από τον Μάικ Πομπέο. Μετά ανέλαβε υπηρεσιακή υφυπουργός για τη δημόσια διπλωματία και τις δημόσιες σχέσεις, και για ένα διάστημα ήταν η πιο υψηλόβαθμη γυναίκα και τέταρτη πιο υψηλόβαθμη αξιωματούχος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Associated Press / HuffPost Gree
Από το Blogger.