Header Ads

Δεκάδες συλλήψεις σε ευρωπαϊκή επιχείρηση κατά της ιταλικής Ντρανγκέτα

Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν στην Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και τη Νότια Αμερική την Τετάρτη, σε επιχείρηση κατά μελών της ιταλικής Ντρανγκέτα- του συνδικάτου οργανωμένου εγκλήματος της Καλαβρίας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η ιταλική αστυνομία και η Eurojust, η ευρωπαϊκή υπηρεσία που επιβλέπει τη συνεργασία μεταξύ των αρχών σε θέματα ερευνών για την αντιμετώπιση του εγκλήματος, ανέφεραν πως αυτοί που συνελήφθησαν είναι ύποπτοι για εμπόριο κοκαΐνης, ξέπλυμα χρήματος, δωροδοκίες και βία.

Η Eurojust είπε πως αστυνομικοί «πραγματοποιούν συλλήψεις και κατασχέσεις», αλλά δεν έδωσε αριθμούς. Σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία, 90 άτομα έχουν συλληφθεί- ενώ στην ανακοίνωσή της αναφερόταν πως έχουν γίνει συλλήψεις και στη Νότια Αμερική.

Η επιχείρηση στόχευσε τις φαμίλιες της Ντρανγκέτα στο Λόκρι της νότιας Ιταλίας, στην περιοχή της Καλαβρίας, όπου βρίσκεται η «καρδιά» της οργάνωσης.

Η Ντρανγκέτα είναι ένα από τα τρία κύρια συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος της Ιταλίας, μαζί με την Καμόρα (Νάπολη) και την Κόζα Νόστρα (Σικελία).

Η επιχείρηση της Τετάρτης έλαβε χώρα μία ημέρα αφού η ιταλική αστυνομία συνέλαβε τον νέο επικεφαλής της σικελικής Μαφίας και 45 άλλους υπόπτους ως μαφιόζους, δίνοντας ισχυρό πλήγμα στη Μαφία, που προσπαθεί να ανακάμψει μετά από χρόνια δυσκολιών.

Reuters / HuffPost Greece
Από το Blogger.