Header Ads

Ερχονται καταιγίδες και χιόνια σε όλη την χώρα - και στην Αθήνα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα δώσουν την θέση τους σε ισχυρές χιονοπτώσεις, αναμένονται από το απόγευμα της Δευτέρας στις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τρίτη, επηρεάζοντας και τα νησιά του Αιγαίου. 

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει το απόγευμα της Δευτέρας από τα δυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα. 

Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Αργά το βράδυ, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας  θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις, ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα, θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στο νομό της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.