Header Ads

Εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά την πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί αρχικά στην Καμάρα, και έκαναν πορεία στο κέντρο. Ομάδα αποσπάστηκε λίγο πριν από το τέλος της πορείας, μπήκε μέσα στα πανεπιστήμια, αρχίζοντας να ρίχνει βόμβες μολότοφ προς την αστυνομία.

 

 

Σύμφωνα με το thestival.gr, επεισόδια σημειώθηκαν και στη Δημητρίου Γούναρη, για να συνεχιστούν στην Εθνικής Αμύνης. Κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, με την ατμόσφαιρα γύρω από το ΑΠΘ να γίνεται αποπνικτική. Όπως σημειώνεται, οι κουκουλοφόροι έκαψαν ελληνική σημαία.

Δείτε επίσης:

Στη μαθητική πορεία για τα 10 χρόνια από την δολοφονία Γρηγορόπουλου- επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

 

 

Σύμφωνα με το seleo.gr, έντονες συμπλοκές σημειώθηκαν στην Εθνικής Αμύνης, με φωτιές να προκαλούνται από τις μολότοφ σε κοντινό παρκάκι. Επίσης, άτομα στη Φιλοσοφική έριξαν πέτρες κατά των αστυνομικών. Οδοφράγματα στήθηκαν στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, ενώ μολότοφ ρίχτηκαν και στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, επί της Αγίου Δημητρίου. Ένταση υπήρξε και στο τουρκικό προξενείο, ενώ άτομα με ρόπαλα έσπασαν τζαμαρία σουπερμάρκετ και πέταξαν πέτρες; σε υποκαταστήματα τραπεζών και άλλα καταστήματα.

 

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greec
Από το Blogger.