Header Ads

Γαλλία: Στους δρόμους και σήμερα τα «κίτρινα γιλέκα» - σε επιφυλακή η αστυνομία

Χιλιάδες διαδηλωτές του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» ξεχύθηκαν στους δρόμους της Γαλλίας και σήμερα, για πέμπτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο, παρά τις εκκλήσεις για «εκεχειρία» μετά το μεσοβδόμαδο τρομοκρατικό χτύπημα στο Στρασβούργο.

Στο Παρίσι ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός για το ενδεχόμενο νέων επεισοδίων, ωστόσο, αρκετά πολυκαταστήματα άνοιξαν κανονικά, για να υποδεχθούν τους καταναλωτές που έχουν σχεδιάσει χριστουγεννιάτικα ψώνια.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών έχουν επιστρατευθεί περίπου 69.000 αστυνομικοί, με τις μεγαλύτερες δυνάμεις να έχουν συγκεντρωθεί στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες πόλεις όπου αναμένονται δυναμικές διαδηλώσεις, όπως η Τουλούζη, το Μπορντό και η Σεντ Ετιέν.

Χθες, Παρασκευή, ο Εμανουέλ Μακρόν απηύθυνε έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης. «Η Γαλλία χρειάζεται ηρεμία, τάξη και επιστροφή στην κανονικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit στις Βρυξέλλες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο Μακρόν ανακοίνωσε μέτρα όπως αύξηση του κατώτατου μισθού και ελαφρύνσεις για τους συνταξιούχους, σε μια προσπάθεια κατευνασμού των διαδηλώσεων, ωστόσο τα «κίτρινα γιλέκα» δεν έδειξαν καμία τέτοια πρόθεση, ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχίσουν, μέσω των κινητοποιήσεων, την άσκηση πίεσης προς τη γαλλική κυβέρνηση.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.