Header Ads

«Απόδραση από το Ντουμπάι». Το μυστήριο με την εξαφάνιση της πριγκίπισσας Λατίφα

Εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο και ακόμη παραμένει μυστήριο τι της συνέβη.

Η 33χρονη κόρη του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, κυβερνήτη του Ντουμπάι και πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), προσπάθησε όπως όλα δείχνουν να αποδράσει από τα ΗΑΕ. 

Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του BBC, η Λατίφα μπιντ Μοχάμεντ αλ Μακτούμ,επιβιβάστηκε σε ένα σκάφος με σκοπό να φτάσει στην Ινδία και από εκεί στην Αμερική για να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Όμως μέσα σε λίγες ημέρες την εντόπισαν οι ινδικές αρχές, την αιχμαλώτισαν και εικάζεται ότι την επέστρεψαν στο Ντουμπάι. 

Κανείς δεν έμαθε τίποτα γι′ αυτή έκτοτε. Όμως η πριγκίπισσα Λατίφα άφησε πίσω της ένα βίντεο, στην περίπτωση που θα την έπιαναν, και το έστειλε σε έναν δικηγόρο στην Αμερική. Λίγες ημέρες μετά ανέβηκε στο YouTube. 

Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια της ζωής της και αποκαλύπτει προετοίμαζε την απόδρασή της από την οικογένειά της πάνω από 7 χρόνια. Ισχυρίζεται ότι είχε φυλακιστεί και βασανιστεί από την οικογένεια της μετά από μια παλιότερη προσπάθειά της να αποδράσει. 

Επίσης στο ντοκιμαντέρ ερευνάται το μυστήριο με την εξαφάνιση και της μεγαλύτερης αδερφής της, Σάμσα, που εξαφανίστηκε από τους δρόμους του Κέμπριτζ το 2000, όταν το έσκασε από την έπαυλη της οικογένειάς της στο Σάρεϊ. Και αναρωτιέται εάν η εικόνα που πουλάει το Ντουμπάι -για το ηλιόλουστο χειμώνα και τα πολυτελέστατα ξενοδοχεία- χρησιμοποιείται για να κρύψει μια βίαιη δικτατορία και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου η παρακολούθηση, η φυλάκιση και τα βασανιστήρια είναι συνήθης πρακτική. 

Η ζωή της στο χρυσό κλουβί    

Η Λατίφα είναι ένα από τα 30 παιδιά του σεΐχη του Ντουμπάι και η δεύτερη από τις κόρες του που προσπάθησε να αποδράσει και στη συνέχεια εξαφανίστηκε αφού έπεσε θύμα απαγωγής.

Η 33χρονη πριγκίπισσα Λατίφα θεωρούσε πάντα ότι ζούσε σε μια χρυσή φυλακή και επί επτά χρόνια σχεδίαζε την απόδρασή της. Όμως 40 χλμ. προτού φθάσει στις ινδικές ακτές στις αρχές Μαρτίου, κομάντος εισέβαλαν στο γιοτ όταν βρισκόταν ακόμη σε διεθνή ύδατα και την απήγαγαν. Έκτοτε τα ίχνη της αγνοούνται.

Λέει ότι οι γυναίκες εκεί είναι αναλώσιμες και η ίδια είναι όμηρος.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν οι δύο φίλοι της που την βοήθησαν να αποδράσει, ένας Γάλλος πρώην κατάσκοπος και μια Φινλανδή δασκάλα καποέιρα, καθώς και το φιλιππινέζικο πλήρωμα του γιοτ, που είναι αυτόπτες μάρτυρες της απαγωγής.

Η ίδια λέει στο βίντεο ότι η εμπειρία της μετά την πρώτη της προσπάθειας να δραπετεύσει, στα 16 της, αλλά και αυτό που συνέβη με την αδερφή της, την έκαναν να σχεδιάσει πιο προσεκτικά τη δεύτερη προσπάθεια απόδρασης.

«Θα πουν, σίγουρα, ότι το βίντεο αυτό δεν είναι αξιόπιστο, θα πουν ότι είναι ψεύτικο, ή ότι μιλά καμιά ηθοποιός», λέει. Για το σχέδιό της να δραπετεύσει, λέει ότι είναι κατά 99% σίγουρη ότι θα πετύχει. Το σχεδίαζε άλλωστε 7 χρόνια. Είχε βάλει στην άκρη 400.000 δολάρια για αυτό το σκοπό. Όπως είχε άδοξο τέλος και τώρα αγνοείται η τύχη της. Πίστευε ότι θα κατάφερνε να φτάσει στη Φλόριντα και να ζητήσει πολιτικό άσυλο. Όπως ΗΑΕ και Ινδία έχουν στρατηγική πολιτική συνεργασία. Διαθέτουν δε την τεχνολογία να εντοπίζουν ένα το σήμα ενός κινητού ακόμη και όταν είναι κλειστό. «Ελπίζω να είναι ακόμη ζωντανή» λέει η φίλη της με δάκρυα στα μάτια. 

Ο σεΐχης Μοχάμεντ και η κυβέρνηση του Ντουμπάι δεν απάντησαν στις προσπάθειες του BBC και του Guardian να μάθουν τι απέγινε η Λατίφα. Πηγές ωστόσο ανέφεραν ότι η πριγκίπισσα είναι με την οικογένειά της και τα πάει περίφημα.  

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.