Header Ads

Φωτογραφίες: Τα «πολεμοφόδια» των κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια

Ναυτικές φωτοβολίδες ευθείας βολής, «εκρηκτικές» βόμβες μολότοφ, μεγαλύτερης ισχύος από τις «συνηθισμένες» και αυτοσχέδιους σωλήνες εκτόξευσης βεγγαλικών, χρησιμοποίησαν χθες Πέμπτη ομάδες κουκουλοφόρων, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στα Εξάρχεια.

Οι «εκρηκτικές» βόμβες μολότοφ κατασκευάστηκαν, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, με γκαζάκια. Επίσης βρέθηκαν στην οδό Σπύρου Τρικούπη αυτοσχέδιες βόμβες που δεν εξερράγησαν, που ήταν φτιαγμένες με πλαστικό μπουκάλι και μεγάλες κροτίδες.

Από ναυτική φωτοβολίδα τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο χέρι, ενδεικτικό της δύναμης με την οποία εκτοξεύεται. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν και τρεις πολίτες.

Σήμερα Παρασκευή συνεργεία του Δήμου Αθηνών καθαρίζουν την περιοχή και απομακρύνουν καμένα αντικείμενα, σπασμένα γυαλιά, αυτοκίνητα και στοίβες από μάρμαρα.

Για τα επεισόδια στην Αθήνα έγιναν 66 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν πολλοί ανήλικοι. 

Αλέξανδρος Καλαφάτης
Από το Blogger.