Header Ads

Δυτική Μακεδονία: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Δυτική Μακεδονία: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Κοζάνη: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. Σήμερα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στο Δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής θα δοθεί παράσταση με τίτλο « Φον κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη». Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου το τμήμα εικαστικού εργαστηρίου του Δήμου Κοζάνης διοργανώνει έκθεση κοσμήματος καθόλη την διάρκεια των Χριστουγεννιάτικών εκδηλώσεων. Στις 6:30 το απόγευμα στην Λευκοπηγή πάρασταση στο Πνευματικό Κέντρο  « Φον κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη».Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα γίνει το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην πλατεία Δρεπάνου. Στον πολιτιστικό σύλλογο Δρεπάνου στις 4 το απόγευμα « Φον κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη».

 

Πτολεμαϊδα: 7  Δεκεμβρίου , η φωταγώγηση  του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Η φωταγώγηση του νέου  Xριστουγεννιάτικου Δέντρου της Κεντρικής Πλατείας της Πτολεμαϊδας ,  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  7 Δεκεμβρίου στις  8 το βράδυ, από  το Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, στο πλαίσιο εορταστικής εκδήλωσης, που διοργανώνει ο Δήμος Εορδαίας και συμπίπτει με τη Λευκή Νύχτα του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαϊδας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παραδοσιακά κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας, Βυζαντινούς Ύμνους από το Σύλλογο Ιεροψαλτών Εορδαίας  και  χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τις χορωδίες των πολιτιστικών Συλλόγων Θρακιωτών, Ποντίων, Μικρασιατών  και   Τροβαδούρων .

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Εορδαίας, καλεί όλους τους  φορείς  και τους  δημότες της περιοχής, να δώσουν το  «παρών» στην εκδήλωση , η οποία σηματοδοτεί την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στην  Πτολεμαϊδα  και την ευρύτερη περιοχή.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης

 

Πτολεμαίδα: « Λευκή Νύχτα» με προνομιακές τιμές και προσφορές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαίδας, στην προσπάθεια του να τονώσει το εορταστικό κλίμα στην Αγορά, διοργανώνει την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου « Λευκή νύχτα» παρατείνοντας το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων από τις 9 το βράδυ, στις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ, οι έμποροι θα διαθέτουν τα προϊόντα τους σε προνομιακές τιμές και προσφορές. Στο Εμπορικό Κέντρο της Πτολεμαίδας θα στηθεί μπουφές με εδέσματα και κρασί για το καταναλωτικό κοινό, καθώς και ζωντανή μουσική

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

Κοζάνη: Εικαστική έκθεση

Χριστουγεννιάτικη Εικαστική έκθεση διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Κοζάνης σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης από την Παρασκευή 7 ως την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στο παλιό ΚΕΠ στην Κοζάνη επί της οδού ΕΛ. Βενιζέλου. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι : 9 το πρωί με 2:30 το μεσημέρι και 5:30 με 9 το βράδυ.

 

 

Κοζάνη: Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δένδρου στα Σέρβια

Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην κεντρική πλατεία Σερβίων θα γίνει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: Χριστουγεννιάτικες μουσικές από τη Φιλαρμονική του Δήμου, τραγούδια από την χορωδία του Μορφωτικού Ομίλου και κάλαντα από την Εύξεινο Λέσχη Σερβίων. Επίσης ο Σύλλογος Γυναικών και το ΚΑΠΗ θα προσφέρουν λουκουμάδες και ο Αιμοδοτικός σύλλογος κάστανα στους παρευρισκομένους.Την εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία το νεανικό συγκρότημα Kontrra Band

 

Κοζάνη: Άναμμα Χριστουγεννιάτικων Δένδρων στο Βόιο

Αύριο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα γίνει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην πλατεία Αγίας Παρασκευής Γαλατινής. Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα γίνει το άναμμα του Δένδρου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της Νεάπολης.

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1354476
Από το Blogger.