Header Ads

Η Μέι υπόσχεται ότι θα φύγει, για να μείνει

Επιχειρώντας έναν ελιγμό της τελευταίας στιγμής προκειμένου να συνεχίσει να μένει στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, η Τερέζα Μέι σκοπεύει να ανακοινώσει στους βουλευτές των Τόρις ότι αν κερδίσει την αποψινή ψηφοφορία, δεν θα είναι ξανά υποψήφια στις επόμενες βρετανικές εκλογές, σύμφωνα με τη βρετανική HuffPost.

Η Μέι αγωνίζεται για την πολιτική της επιβίωση, μετά την κατάθεση πρότασης μομφής από βουλευτές του κόμματός της, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία της για το Brexit. 

«Η ψηφοφορία αυτή δεν αφορά το ποιος θα διοικεί το κόμμα στις επόμενες εκλογές, είναι το αν έχει νόημα να αλλάξει ο ηγέτης σε αυτό το σημείο των διαπραγματεύσεων  του Brexit», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Downing Street.

Η πρωθυπουργός δεν πρόκειται να ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία αποχώρησης της, αλλά θα καταστήσει σαφές ότι στόχος της είναι να εξασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2019, όπως έχει προγραμματιστεί .

«Πιστεύει ότι είναι καθήκον της να υπηρετεί τη χώρα, εφόσον αυτό θέλει και το κόμμα της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπός της. 

Αυτός ήταν ένας σαφής υπαινιγμός ότι δεν θα ηγείται των Τόρηδων στις εκλογές του 2022.

Ο υπουργός περιβάλλοντος Michael Gove πρόσθεσε στο ITV News ότι η πρωθυπουργός πρέπει να παραμείνει «για όσο διάστημα αισθάνεται άνετα να κάνει αυτή τη δουλειά». Προέβλεψε δε ότι θα «κερδίσει όμορφα» και ότι «η πλειοψηφία ακόμα και μιας ψήφου είναι αρκετή».

Το ρίσκο που παίρνει η Μέι θέτοντας εαυτόν εκτός της επόμενης εκλογικής μάχης ενδέχεται να αποδώσει, δεδομένου ότι πολλοί σκεπτικοί βουλευτές της θα καθησυχαστούν ότι με την απουσία της δεν θα επαναληφθεί η καταστροφική προεκλογική καμπάνια του 2017 που κόστισε στο κόμμα την πλειοψηφία.

 Με πληροφορίες από HuffPost

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.