Header Ads

25 χρόνια μετά έρχεται το σίκουελ της ταινίας «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία»

To 1994 προβάλλεται στους κινηματογράφους η ταινία «Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία» (Four Weddings and a Funeral). O πολύ άγγλος, Hugh Grant συστήνεται κινηματογραφικά σε ένα ευρύ κοινό – που θα τον λατρέψει- με έναν ρόλο που θα κληθεί να παίξει ξανά και ξανά, σε παραλλαγές. Αυτόν του κάπως αδέξιου κοινωνικά, συχνά αμήχανου και συναισθηματικά ανώριμου αλλά πάντα αξιολάτρευτου, νεαρού εργένη που ερωτεύεται σφόδρα μια αμερικανίδα (την Andie MacDowell) αλλά κινδυνεύει να τη χάσει για πάντα.

Μέσα από τη ματιά του Charles το κοινό παρακολουθεί επίσης τις ζωές των φίλων του, που αποτελούν μια σύνθεση διαφορετικών χαρακτήρων που πορεύονται μαζί όλοι τους τη ζωή αναζητώντας όλοι το ίδιο πράγμα. Η μεγάλη πρωτοτυπία βέβαια είναι πως όλη η δράση περιστρέφεται γύρω από τέσσερις γάμους και μία κηδεία (φίλων, συγγενών και πρώην ερωμένων).

Με κόστος μόλις 3εκατ. λιρών, ένα άγνωστο (με εξαίρεση την MacDowell) cast-τουλάχιστον για τους θεατές εκτός Μεγάλης Βρετανίας- και γυρίσματα μόλις έξι εβδομάδων, η ταινία κατάφερε να κατακτήσει το ευρωπαϊκό και αμερικανικό κοινό και να φέρει στα ταμεία του παγκόσμιου box office 245εκατ δολάρια, δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ, μια Χρυσή Σφαίρα και πολλές ακόμη διακρίσεις.

Περισσότερο όμως απ′ οτιδήποτε άλλο κατάφερε να αποτελέσει μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες της δεκαετίας του ’90 επανακαθορίζοντας το είδος της ρομαντικής κομεντί.

Τεράστιο βέβαια ατού της ταινίας και το επικό soundtrack και φυσικά αναφερόμαστε στο τραγούδι «Love is all around» (1967) των «The Troggs» σε εκτέλεση και σε εκτέλεση των Wet Wet Wet 

Και αφού σας θυμίσαμε μερικούς μόνο από τους λόγους που κάνουν αυτή την ταινία μια από τις αγαπημένες μας, να σας πούμε και την είδηση: Το cast της ταινίας αποφάσισε να προχωρήσει σε μια κινηματογραφική επανασύνδεση!

Συγκεκριμένα οι Hugh Grant, Andie MacDowell και Kristin Scott Thomas (μια ακόμη ηθοποιός που ξεχώρισε στην ταινία) θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα νέο short film σε σενάριο και πάλι του Richard Curtis και όπως έχει γίνει γνωστό θα δούμε την εξέλιξη των βασικών χαρακτήρων μέσα στο χρόνο. Δηλαδή θα μάθουμε τι έκαναν αυτά τα 25χρόνια.

«Σίγουρα είμαστε όλοι πολύ μεγαλύτεροι και υποψιάζομαι πως δεν έγινα σοφότερος» σχολίασε ο σεναριογράφος συμπληρώνοντας πως ήταν πολύ ευχάριστο για αυτό να δουλέψει πάνω στην εξέλιξη και την πορεία των χαρακτήρων μας σύστησε το 1994.

Όπως εξηγεί «Τώρα όλοι επιστρέφουν για έναν πέμπτο γάμο και όπως συνήθως τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως τα είχαν προγραμματίσει».

Στο cast επανασύνδεσης θα συμμετέχουν επίσης οι John Hannah, Rowan Atkinson, James Fleet and David Haig και φυσικά ο σκηνοθέτης Mike Newell.

Μόνη απουσία αυτή της Charlotte Coleman- που έπαιζε τη Scarlett, συγκάτοικο του Charles (Hugh Grant) και πέθανε το 2001 σε ηλικία 33 ετών.

Σημειώνεται πως η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει κατ′ αποκλειστικότητα κατά τη διάρκεια της φιλανθρωπικής εκδήλωσης Red Nose Day που διοργανώνει το Comic Relief και μεταδίδουν ζωντανά τα BBC One και BBC Two.

Πηγές: BBC, IMDB 

Κατερίνα Πρίφτη / HuffPost Greece
Από το Blogger.