Header Ads

Καναδάς: Ο γάτος που ταξίδευσε 1.200 χιλιόμετρα μέσα σ' ένα κουτί

Ο Μπαλού σε τρυφερό τετ-α-τετ με την Λέικ μετά την επιστροφή του στο σπίτι.

Ευτυχώς για τον Μπαλού, το μόνο που σκότωσε η περιέργειά του ήταν μερικές μέρες. Για την ακρίβεια, δέκα ολόκληρα 24ωρα. Τόσο κράτησε το ταξίδι του από το Χάλιφαξ του Καναδά μέχρι την Αλμπέρτα - και πίσω στην βάση του. 

Το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου ο γάτος εντόπισε ένα βολικό κουτί γεμάτο ζάντες αυτοκινήτων, το οποίο του φάνηκε τέλειο για ένα υπνάκι. Με κάποιο τρόπο που μόνον οι γάτες ξέρουν, κατάφερε να κρυφτεί μέσα στο κουτί τόσο τέλεια, που η ιδιοκτήτριά του ούτε που κατάλαβε ότι το κουτί που σφράγισε και έστειλε με το ταχυδρομείο στην Αλμπέρτα, εκτός από τις ζάντες, περιείχε και έναν από τους γάτους του σπιτιού. 

 Η απουσία του έγινε αισθητή την επόμενη μέρα και η Τζάκι Λέικ άρχισε να τον ψάχνει παντού χωρίς αποτέλεσμα. Ο Μπαλού είχε ήδη φτάσει στο Μόντρεαλ, όπου εντοπίστηκε από υπάλληλο της εταιρείας μεταφορών. Αμέσως ενημερώθηκε η Εταιρεία Προστασίας Ζώων του Καναδά και πολύ σύντομα βρέθηκαν τα στοιχεία της Λέικ, η οποία έμαθε για το ταξίδι του γάτου της στις 10 Δεκεμβρίου.

«Τον φρόντισαν και τον περιποιήθηκαν και τους ευχαριστώ πάρα πολύ!» δήλωσε η Λέϊκ. «Θα είμαι για πάντα ευγνώμων!»

Ο Μπαλού αναχώρησε από το Μόντρεαλ στις 15 Δεκεμβρίου, χάρη στους Freedom Drivers, μία ομάδα εθελοντών που μετακινούν αδέσποτα ζώα και έφτασε στο σπίτι του το βράδυ της επομένης. 

Επί της υποδοχής ήταν η Λέικ με τα δύο παιδιά της και τον άλλο γάτο της οικογένειας, τον μαύρο αδελφό του Μπαλού.

«Ηταν λίγο φρικαρισμένος όταν έφτασε, αλλά δεν άργησε να ξαναβρεί τον άτακτο εαυτό του...» είπε η Λέϊκ. «Ξέσκισε μία ολόκληρη σακούλα με άμμο στο μπάνιο για να παίξει με τον αδελφό του ενώ εμείς κοιμόμασταν...»

 

HuffPost Canada
Από το Blogger.