Header Ads

Γαλλία: Πότε ανοίγουν σινεμά, θέατρα, βιβλιοπωλεία και μουσεία

Η γαλλική κυβέρνηση θα άρει το μέτρο της καραντίνας και θα επιτρέψει τις μετακινήσεις από τις 15 Δεκεμβρίου, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ανακοινώνοντας ένα πρώτο μέτρο χαλάρωσης με την επαναλειτουργία το Σάββατο 28 Νοεβρίου των καταστημάτων που πωλούν μη απαραίτητα είδη, τα οποία έκλεισαν πριν από ένα μήνα.

Μεταξύ αυτών είναι τα βιβλιοπωλεία και τα δισκοπωλεία, που εμπίπτουν στην κατηγορία των μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες θα λειτουργούν μέχρι τις 21:00, και σύμφωνα με τα «αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα».

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία έκλεισε τα βιβλιοπωλεία στις 30 Οκτωβρίου, προκαλώντας δυσαρέσκεια στον κόσμο του βιβλίου.

Στη συνέχεια, η 15η Δεκεμβρίου θα σημάνει την επαναλειτουργία κινηματογράφων, θεάτρων και μουσείων, πάντα υπό αυστηρά πρωτόκολλα.

Στη Γαλλία -όπως αντίστοιχα στις ΗΠΑ και στην υπόλοιπη Ευρώπη- οι μεγάλες γαλλικές κινηματογραφικές παραγωγές που επρόκειτο να κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αναβλήθηκαν για το 2021, μεταξύ αυτών και η πολυαναμενόμενη ταινία της Βαλερί Λεμερσιέ «Aline», εμπνευσμένη από τη ζωή της Σελίν Ντιόν, η οποία θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάρτιο.

Με πληροφορίες από HuffPost.fr, Variety

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.