Header Ads

Φιλιά και συνωστισμός στο λαϊκό προσκύνημα του Πατριάρχη Ειρηναίου στη Σερβία

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται, στον νεόδμητο ιερό ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, το σκήνωμα του Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίου ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορονοϊού. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους πιστούς να πάνε και να ασπαστούν το φέρετρο 

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση σε όλους όσους θα προσέλθουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας ωστόσο ο συνωστισμός, η έλλειψη μασκών και τα φιλιά δεν έλειψαν. Ανάλογες εικόνες είχαμε δει και στην κηδεία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιου που άφησε την τελευταία του πνοή στα τέλη Οκτωβρίου επίσης από κορονοϊό, ενώ σε εκείνη την κηδεία είχε χοροστατήσει ο Πατριάρχης Ειρηναίος. 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 9:00 η ώρα το πρωί στον ναό του Αγίου Σάββα ενώ το σκήνωμα θα τοποθετηθεί σε κρύπτη εντός του ναού που κατασκευάστηκε ειδικά για την ταφή Σέρβων αρχιερέων. Ο Ειρηναίος θα είναι ο πρώτος Πατριάρχης που θα ταφεί στην κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος βρέθηκε θετικός στον ιό Sars Cov-2 στις 4 Νοεμβρίου και την ίδια ημέρα εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία στις 18 Νοεμβρίου και δύο ημέρες αργότερα κατέληξε.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.