Header Ads

Τι και εάν τα βάφει

Το θέαμα του δικηγόρου του Τραμπ, Ρούντολφ Τζουλιάνι, που σε τηλεοπτική του εμφάνιση και λόγω του ιδρώτα που έτρεχε στο μέτωπο του άρχισε να ξεβάφει η βαφή των μαλλιών του με αποτέλεσμα η ροή του ιδρώτα να κυλάει μαύρη στα μαγουλά του, έκανε τον γύρο του κόσμου κυρίως στο διαδίκτυο. Αποτέλεσμα ήταν να γίνει διεθνώς περίγελος από τα διάφορα σχόλια που δημοσιεύτηκαν, κάποια από αυτά πολιτικά, αρκετά άλλα εύθυμα, όπως για παράδειγμα ότι χρησιμοποίησε φθηνή βαφή. Σοφή υπόδειξη για όσους βάφουν τα μαλλιά τους να μη τσιγκουνεύονται τα χρήματα για μια καλή βαφή.

Το παραπάνω περιστατικό μου θύμισε ένα παρεμφερές γεγονός που συνέβη στο δικαστήριο στο μεσοπόλεμο. Ένας εξαιρετικός δικαστής, που έκανε στη συνέχεια σπουδαία καριέρα, εξέταζε στο ακροατήριο σαν μάρτυρα ένα στρατηγό, κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται ότι ο στρατηγός έλεγε ψέματα και του λέει «Στρατηγέ μου λες ψέματα». Στη διαμαρτυρία του, «πως είναι δυνατόν εγώ ο στρατηγός τάδε να λέω ψέματα», ο δικαστής του απάντησε: «Στρατηγέ μου, από τη στιγμή που εσύ βάφεις τα μαλλιά σου και προσπαθείς να κοροϊδέψεις τον εαυτό σου, εμένα δεν θα προσπαθήσεις να κοροϊδέψεις ;».

Στο περιστατικό δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα και η κοινή γνώμη διχάστηκε, άλλοι ήταν υπέρ των λεγομένων βαψομαλλιάδων (νεολογισμός) και άλλοι κατά.

Από τότε πέρασαν περίπου 90 χρόνια και ακόμα κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν την ιδέα, ότι οι άντρες, όπως και οι γυναίκες, μπορούν να βάφουν τα μαλλιά τους, να κάνουν εμφύτευση μαλλιών και προβαίνουν σε κακεντρεχείς παρατήσεις.

Προσωπικά δεν βάφω τα μαλλιά μου και συμπαθώ τους φίλους μου, που βάφουν τα μαλλιά τους και κάνουν εμφύτευση μαλλιών, αρκεί να πετύχει. Φυσικά μόνο τον εαυτό τους μπορεί να κοροϊδέψουν όχι τους άλλους, γιατί ο λαός λέει «η γριά όσο και αν στολίζεται στον ανήφορο γνωρίζεται».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.