Header Ads

Εκλεψε στέλεχος της Κομισιόν και πήγε να «λαδώσει» αστυνομικούς για να τον αφήσουν ελεύθερο

Θύμα κλοπής έπεσε στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κέντρο της Αθήνας.

Ήταν χθες Τρίτη, στις 11.50, όταν περιπολικό της Άμεσης Δράσης που έκανε ελέγχους για τον Covid-19 στην περιοχή του Μεταξουργείου, ενημερώθηκε από πολίτες ότι επί της οδού Δηληγιάννη, δύο άτομα έκλεψαν μέσα από αυτοκίνητο ένα πορτοφόλι.

Όπως περιγράφει ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης και συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Μπαλάσκας, οι αστυνομικοί έχοντας την περιγραφή των δραστών άρχισαν τις αναζητήσεις. Τελικά σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο δράστες. Πρόκειται για έναν Αλγερινό, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών άρχισε να τρέχει για να διαφύγει. Τελικά οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τότε εκείνος είχε το θράσος να προσφέρει χρήματα στους αστυνομικούς για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Το πορτοφόλι που είχε αρπάξει νωρίτερα περιείχε 450 ευρώ και προσωπικά έγγραφα. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι είναι Έλληνας, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με έδρα το Λουξεμβούργο.

Ο Αλγερινός προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας, όπου αναγνωρίστηκε από το θύμα αλλά και από άλλους οδηγούς που είδαν τα Ι.Χ. τους σπασμένα.

Πάνω του βρέθηκαν αρκετά χρήματα από προηγούμενες κλοπές και διαπιστώθηκε ότι είναι μέλος σπείρας, η οποία είχε διαπράξει σωρεία κλοπών στο κέντρο των Αθηνών. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.