Header Ads

«Robin's Wish»: Το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τις τελευταίες μέρες της ζωής του Ρ. Γουίλιαμς

Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ με θέμα τις τελευταίες μέρες της ζωής του ηθοποιού Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Με τίτλο «Robin’s Wish», το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με όσους γνώριζαν τον, βραβευμένο με Όσκαρ, ηθοποιό, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του, Σούζαν Σνάιντερ, καθώς και επιστήμονες που ειδικεύονται στην νόσο «Lew Body Dementia», από την οποία έπασχε χωρίς να το γνωρίζει, μέχρι το θάνατο του το 2014, όταν και αυτοκτόνησε.

Η επίσημη περιγραφή του ντοκιμαντέρ αναφέρει:

«Το Robin’s Wish, αφηγείται με γλαφυρό τρόπο τι πραγματικά συνέβη τις τελευταίες μέρες του ηθοποιού - κωμικού Ρόμπιν Γούλιαμς. Για πρώτη φορά, ο αγώνας του Ρόμπιν ενάντια σε μια θανατηφόρα νευροεκφυλιστική διαταραχή, γνωστή ως Lewy Body Dementia, παρουσιάζεται με κάθε λεπτομέρεια. Με συναρπαστικό τρόπο, μέσα από τον δημοσιογραφικό φακό, πέφτει άπλετο φως  στην τραγωδία, την ομορφιά και τη δύναμη του μυαλού, ενός από τους μεγαλύτερους διασκεδαστές όλων των εποχών».

Η σύζυγος του Ρόμπιν Γουίλιαμς, Σούζαν είπε ότι, «κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους της ζωής του, ο Ρόμπιν αντιμετώπισε άγχος, παράνοια, αϋπνία, τρομακτικές μεταβαλλόμενες πραγματικότητες και ένα ”τραινάκι τρόμου”, ελπίδας και απελπισίας.Με τη φροντίδα ιατρικής ομάδας, αντιμετωπίσαμε μια αδιάκοπη παρέλαση συμπτωμάτων».

«Μόνο μετά το θάνατο του Ρόμπιν, στην βιοψία που έγινε , αποκαλύφθηκε η πηγή του τρόμου που βίωνε. Η νόσος του Lewy είχε εξαπλωθεί παντού.Ήταν μια από τις χειρότερες περιπτώσεις που είχαν δει οι επιστήμονες».

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς με τη σύζυγο του Σούζαν Σνάιντερ.

Η Σούζαν εξήγησε επίσης ότι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι εμπνευσμένος από την φιλοδοξία του Ρόμπιν Γουίλιαμς να κάνει τους ανθρώπους «λιγότερο φοβισμένους».

«Συζητήσαμε ποια θέλαμε να είναι η κληρονομιά που θα αφήσουμε στη ζωή,  όταν έρθει η ώρα να φύγουμε, πώς θέλαμε να κάνουμε τους ανθρώπους να νιώσουν», θυμάται η Σούζαν Σνάιντερ. «Χωρίς να το σκεφτεί πολύ, ο Ρόμπιν είπε, «θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους να φοβούνται λιγότερο».

Η νόσος «Lewy Body Dementia», είναι ένας τύπος άνοιας που συνοδεύεται από αλλαγές στον ύπνο, την συμπεριφορά, την γνώση, την κίνηση και τις αυτόματες σωματικές λειτουργίες. Η ασθένεια επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου και συνήθως διαγιγνώσκεται όταν η γνωστική εξασθένιση επηρεάζει την κανονική καθημερινή λειτουργία. Μαζί με την άνοια της νόσου του Πάρκινσον είναι μία από τις δύο άνοιες του σώματος Lewy. Είναι μια κοινή μορφή άνοιας, αλλά ο αριθμός των ατόμων που επηρεάζονται δεν είναι γνωστός με ακρίβεια καθώς πολλές διαγνώσεις δεν γίνονται εγκαίρως.

Το ντοκιμαντέρ «Robin’s Wish» μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει «on demand» από την 1η Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Wikipedia

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.