Header Ads

Η Moderna συζητά με κυβερνήσεις για προμήθεια του πειραματικού της εμβολίου για τον κορονοϊό

Η Moderna Inc. είναι σε συζητήσεις με αρκετές χώρες για συμφωνίες προμήθειας του πειραματικού της εμβολίου για τον κορονοϊό, ανέφερε την Τετάρτη η εταιρεία, προσθέτοντας πως ήδη έχει λάβει προκαταβολές συνολικού ύψους 400 εκατ. δολαρίων.

Το υποψήφιο εμβόλιο της εταιρείας είναι ένα από τα λίγα που βρίσκονται στα τελικά στάδια δοκιμών, καθώς οι φαρμακοβιομηχανίας επιδίδονται σε κούρσα δοκιμών για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου κατά της πανδημίας που έχει προκαλέσει ως τώρα τον θάνατο 700.000 ανθρώπων παγκοσμίως.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Moderna ανακοίνωσε την έναρξη μιας δοκιμής ύστερου σταδίου σε 30.000 άτομα για να αποδειχθεί πως το εμβόλιό της ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό- το τελευταίο εμπόδιο για να δοθεί σχετική έγκριση από τις αρμόδιες αρχές. Η εταιρεία έχει πει πως το εμβόλιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο για ευρεία χρήση μέχρι τα τέλη του έτους.

Η εταιρεία, η οποία στο τέλος του τριμήνου είχε 3,1 δισ. δολάρια σε ρευστό, επενδύσεις κ.α., ανέφερε πως είναι καθ’οδόν προς την ολοκλήρωση των εγγραφών στο πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο.

Η Moderna ανέφερε τον προηγούμενο μήνα πως σχεδιάζει να κοστολογήσει το εμβόλιό της με τρόπο που θα διασφαλίσει την ευρεία πρόσβαση σε αυτό και ότι δεν σκοπεύει να πραγματοποιήσει δοκιμές τελικών σταδίων στο εμβόλιο έξω από τις ΗΠΑ. «Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για υπεύθυνη κοστολόγηση ενώπιον της πανδημίας» δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Στεφάν Μπανσέλ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας».

Η Moderna, η οποία δεν έχει φάρμακο να κυκλοφορεί στην αγορά, έχει λάβει περίπου ένα δισ. δολάρια από την αμερικανική κυβέρνηση στο πλαίσιο σχεδίου για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του εμβολίου.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.