Header Ads

Hellas Direct: Τα “μαγικά” μαθηματικά που καθορίζουν τα ασφάλιστρα σου

Η Hellas Direct, όπως θα έχεις και εσύ καταλάβει, δεν μας προσφέρει μονάχα ασφάλεια αλλά και άφθονες πληροφορίες για τους λάτρεις του αυτοκινήτου αλλά και των μηχανών, μέσα από το blog της. Και, μάλιστα, με μια γερή δόση χιούμορ: γεγονός που εκτιμούμε ιδιαιτέρως. 

Χαζεύοντας, πρόσφατα το blog της λοιπόν, και αφότου μάθαμε tips για να την παλέψουμε με τον χειρότερο συνοδηγό σε roadtrips -άρθρο πολύ χρήσιμο για τις καλοκαιρινές διακοπές- , έπεσε το μάτι μας σε μια πληροφορία τόσο ενδιαφέρουσα που δεν μπορούμε παρά να τη μοιραστούμε μαζί σου.

Εσύ ξέρεις πώς υπολογίζονται τα ασφάλιστρά σου στην Hellas Direct αλλά και στις περισσότερες μεγάλες ασφαλιστικές παγκοσμίως; 

Ξέχνα όσα νομίζεις ότι έχεις μάθει από την (λατρεμένη, δε λέω) κωμωδία ”Όταν γνώρισα την Πόλυ”. Εδώ δεν υπάρχουν τύποι που σε παρακολουθούν για να δουν κατά πόσο ζεις επικίνδυνα προκειμένου να ρυθμίσουν τα ασφάλιστρά σου (σόρρυ, Ben Stiller). Διότι πλέον υπάρχει αυτό το ”μαγικό” πράγμα που λέγεται ”παραμετρική τιμολόγηση” η οποία, τελικά, εγγυάται δίκαιες τιμές ανάλογα με το ρισκο που αναλαμβάνει η ασφαλιστική.

Έτσι, τη στιγμή που θα μπεις στην Hellas Direct για να πάρεις προσφορά, κάτι ”μαγικό” συμβαίνει εκείνα τα λίγα δευτερόλεπτα που περιμένεις να εμφανιστεί η τιμή. Το ιστορικό ζημιών σου, η περιοχή όπου κυκλοφορείς, το ίδιο το μοντέλο του αυτοκινήτου σου, είναι μονάχα λίγα από τα στοιχεία που ”μπαίνουν στο μικροσκόπιο” καθορίζοντας την τιμή της ασφάλειάς σου η οποία, όπως είπαμε και νωρίτερα, οφείλει να είναι πάνω απ’όλα δίκαιη. Ούτε περισσότερη, ούτε λιγότερη, ώστε να μην αδικηθεί κανένας.

Γιατί, πώς θα ένιωθες αν κάποιος που έχει κάνει 7 ζημιές τους τελευταίους 12 μήνες πλήρωνε τα ίδια ασφάλιστρα με σένα, που έχεις μηδέν ζημιές, ούτε μία μικρή γρατζουνίτσα; Ή αν κάποιος που διανύει μεγάλες αποστάσεις καθημερινά, πλήρωνε τα ίδια με εσένα που το βγάζεις από το γκαράζ μόνο για εκδρομές και ειδικές περιπτώσεις; Ο πρώτος παρουσιάζει μεγαλύτερο ρίσκο για μία ασφαλιστική εταιρία οπότε είναι δίκαιο να πληρώνει παραπάνω για την ασφάλιση του αυτοκινήτου του, καθώς έχει περισσότερες και πιθανότητες να πάρει τα λεφτά του πίσω, μέσω αποζημίωσης.

Αντίστοιχα, κάποιος που μένει σε περιοχή της Αττικής όπου κλέβουν SMART για πλάκα θα ασφαλιστεί πιο ακριβά από κάποιον που ζει σε περιοχή της Αρκαδίας όπου δεν έχει κλαπεί ούτε ποδήλατο τα τελευταία 50 χρόνια. Με τη σωστή ανάλυση ρίσκου που παρέχει πλέον η Hellas Direct, μπορεί να υπολογίζει όσο γίνεται πιο δίκαιη τιμή σε όλους! Αυτή είναι η παραμετρική τιμολόγηση, η εντυπωσιακή μέθοδος που εφαρμόζεται πλέον στις καλύτερες ασφαλιστικές σε όλον τον κόσμο.

Οκτώ χρόνια μετά την έναρξή της, η Hellas Direct βελτίωσε τον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί για την παραμετρική τιμολόγηση ”ταίζοντάς” τη με περισσότερες πληροφορίες. Τα πάντα παίζουν ρόλο: Πού μένει ο οδηγός; Πόσο συχνά κλέβουν αυτοκίνητα εκεί τους τελευταίους μήνες; Πόσο χρονών είναι; Τι μοντέλο οδηγεί; Πόσα κυβικά; Ποιας χρονολογίας; Πόσες ζημιές έχει κάνει με αυτό το όχημα; Η λίστα δε σταματά και ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο. Τα δευτερόλεπτα που περιμένεις να εμφανιστεί η τιμή σου στην οθόνη του κινητού σου!

Η ομάδα της Hellas Direct πιστεύει ότι όλες οι ασφαλιστικές θα ενσωματώσουν ένα αντίστοιχο μοντέλο τιμολόγησης, που βασίζεται στην τεχνολογία και τη χρήση advanced analytics, όχι μόνο γιατί είναι ο σωστός και δίκαιος τρόπος, αλλά γιατί είναι μονόδρομος για μία ασφαλιστική που θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά της. Τα καλά νέα για εμάς; Όταν τα πράγματα είναι πιο δίκαια για όλους, έχει τη δυνατότητα και η ίδια η ασφαλιστική να επιλέξει ακόμα περισσότερες προσφορές και εκπτώσεις για τους πελάτες της. Έτσι όλοι κερδίζουν.

Μάθε ακόμα περισσότερα και δοκίμασε από πρώτο χέρι τι σημαίνει δίκαιη τιμή, παίρνοντας προσφορά ασφάλειας αυτοκινήτου από την Hellas Direct.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.