Header Ads

Η Ζόε Σαλντάνα ζητάει συγγνώμη που υποδύθηκε την Νίνα Σιμόν στο σινεμά

Η γνωστή ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ζόε Σαλντάνα ζήτησε συγγνώμη που υποδύθηκε την σπουδαία αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια Νίνα Σιμόν, στην ταινία του 2016, «Νίνα».

Η Ζόε Σαλντάνα με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο και την Δομινικανή Δημοκρατία για τις ανάγκες της ταινίας, αναγκάστηκε να σκουρύνει το δέρμα  της και να βάλει ψεύτικη μύτη.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα της Νίνα Σιμόν αρνήθηκε τότε να δώσει την έγκριση της στην παραγωγή και η κόρη της αμφισβήτησε έντονα την επιλογή των ηθοποιών.

Την Τρίτη, 4 Αυγούστου, η Ζόε Σαλντάνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Instagram, είπε πως «Δεν έπρεπε ποτέ να παίξω την Νίνα».

«Έπρεπε να κάνω ότι περνούσε από το χέρι μου, τον ρόλο να τον πάρει κάποια μαύρη ηθοποιός, προκειμένου να υποδυθεί μία σπάνια, μία μοναδική μαύρη γυναίκα και όχι εγώ».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Σκέφτηκα τότε πως είχα το δικαίωμα να πάρω το ρόλο... Αλλά μιλάμε για την Νίνα Σιμόν. Και η Νίνα είχε μία ζωή και μία διαδρομή που θα έπρεπε να τιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο στην παραμικρή λεπτομέρεια, καθώς ήταν μοναδική».

«Με αυτό κατά νου, συγγνώμη. Το κατανοώ καλύτερα σήμερα και δεν θα το κάνω ξανά ποτέ. Υπήρξε ένας γίγαντας και κάποια άλλη θα έπρεπε να πάρει τον ρόλο. Κάποια άλλη θα έπρεπε να πει την ιστορία της».

Να σημειώθει πως αυτές οι δηλώσεις της Ζόε Σαλντάνα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές του 2013 όταν είχε πει μιλώντας στο περιοδικό Latina, «Επιτρέψτε μου να σας πω, αν η Ελίζαμπεθ Τέιλορ μπορεί να είναι η Κλεοπάτρα, εγώ μπορώ να είμαι η Νίνα - λυπάμαι. Δεν έχει σημασία πόσο κόσμος θα αντιδράσει. Θα τιμήσω και θα σεβαστώ την καταγωγή μου και την κοινότητα μας γιατί αυτή είμαι εγώ».

Όσο για την ταινία «Νίνα», δέχτηκε αρνητικές, ως επί το πλείστον, κριτικές.

Πηγή: BBC

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.