Header Ads

Τραγωδία στην Εύβοια- δύο νεκροί από τις πλημμύρες

.

Δύο 85χρονοι πνίγηκαν στα Πολιτικά Ευβοίας, στο σπίτι τους, όπως ανέφερε το πρωί της Κυριακής στη ΕΡΤ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για μια γυναίκα και έναν άνδρα.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στην κεντρική Εύβοια, και συγκεκριμένα στις περιοχές Ψαχνά, Πολιτικά, Σταυρός, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και των καταιγίδων που σημειώνονται από το βράδυ του Σαββάτου. Στον Δήμο διρφύων Μεσσαπίων, δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Όλοι οι δρόμοι της περιοχής έχουν αποκλειστεί, κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών και αστυνομίας.

 

 

Από την κακοκαιρία φούσκωσαν τα ποτάμια της περιοχής, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και δρόμοι, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, περισσότεροι από 25 άνθρωποι από τα Ψαχνά μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Για βιβλική καταστροφή μίλησε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, τονίζοντας ότι τα προβλήματα είναι τεράστια και απεύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μην βγουν από τα σπίτια τους.

 

 

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τεράστια μάχη έδιναν όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική και η Αστυνομία στα Πολιτικά της Εύβοιας και ιδιαίτερα στην παραλία των Πολιτικών, όπου «χτύπησε» η κακοκαιρία «Θάλεια», για να απεγκλωβίσει δεκάδες ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν είτε σε σπίτια, είτε σε αυτοκίνητα, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα χρειάστηκαν αρκετές επεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα Ψαχνά μέχρι και την Λίμνη της Εύβοιας για να σβήσουν φωτιές που είχαν ξεκινήσει από κεραυνούς.

 

 

 Στα Πολιτικά έχουν δημιουργηθεί «ποτάμια» που ξεπερνούν και το 1m σε ύψος που κατευθύνονται προς την παραλία. Ακόμη και τα βαριά οχήματα της Πυροσβεστικής αδυνατούν να περάσουν σε διάφορα σημεία με συνέπεια οι εκκλήσεις από τους πολίτες που γίνονται για απεγκλωβισμό είτε από Ι.Χ. είτε από κατοικημένες περιοχές είτε από ένα camping της περιοχής να μην μπορούν να τους προσεγγίσουν. Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τροχόσπιτα που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα οικόπεδα στην παραλιακή ζώνη και τα οποία έχουν κυκλώσει όγκοι νερού που κινούνται ανεξέλεγκτα.

 

 

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες τα φαινόμενα εντείνονται όλο και περισσότερο, τα ρέματα φέρνουν όλο και περισσότερο νερό ενώ η κακοκαιρία με βροχή και άνεμο συνεχίζεται έντονα.

Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα άρχισαν οι πρώτες κλήσεις για εγκλωβισμένους σε αυτοκίνητα, κυρίως στην παραλιακή περιοχή των Πολιτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην πρώτη ώρα των επιχειρήσεων απεγκλωβίστηκαν περισσότερα από 25 άτομα ανάμεσα τους και 11μελής οικογένεια όπως επίσης και παιδιά που βρίσκονταν μόνα τους στο σπίτι, ενώ κινητοποιήθηκαν και χωματουργικά μηχανήματα να βοηθήσουνε δύσκολες περιπτώσεις. Όταν δε οι πυροσβέστες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν οχήματα της ΕΛΑΣ για τη μεταφορά απεγκλωβισμένων σε ασφαλή σημεία τα πολλά νερά πέταξαν τα αστυνομικά οχήματα εκτός δρόμου.

Μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς και των Δήμων και προσπαθούν να αποκαταστήσουν προσβάσεις, όμως ο όγκος του νερού είναι τεράστιος.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.