Header Ads

Δ. Μακεδονία: Στην επικαιρότητα τα προβλήματα των γουνοποιών

Δ. Μακεδονία: Στην επικαιρότητα τα προβλήματα των γουνοποιών

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γουνοποιοί της Δυτικής Μακεδονίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Στην ερώτησή τους, αφού επισημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο της γούνας, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Καστοριάς και Σιάτιστας Κοζάνης, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οι περισσότεροι έμειναν χωρίς εισόδημα, αφού στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για τα 800 και 534 ευρώ δεν εντάχτηκαν γιατί δε φαινόταν πουθενά σαν εργαζόμενοι, ρωτούν τον κ. Βρούτση αν προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή των πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για όσους εργαζόμενους ανέργους επηρεάζονται από τις εξελίξεις και τα μέτρα για τον κορωναϊό, αλλά και αν προχωρήσει στην αναστολή όλων των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και των κατασχέσεων.

Παράλληλα ζητούν να υπάρξει επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλη την περίοδο της ανεργίας και το διάστημα αυτό να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

Δ. Μακεδονία: Διευκολύνσεις προς τους γουνοποιούς

Αποδεκτό έγινε από το Τελωνείο Καστοριάς και την ΑΑΔΕ το αίτημα των Ελλήνων γουνοποιών το θέμα  περί παράτασης προθεσμίας επανεξαγωγής των εμπορευμάτων, που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς τελειοποίησης προς επανεξαγωγή.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, καθώς το θέμα αυτό αφορά το σύνολο των γουνοποιών της Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.