Header Ads

Δ. Μακεδονία: Νέες εστίες καταρροϊκού πυρετού

Δ. Μακεδονία: Νέες εστίες καταρροϊκού πυρετού

Στις οκτώ ανέρχονται οι νέες εστίες Καταρροϊκού Πυρετού στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλειο Άμπα, από τις οποίες οι επτά βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και η μία στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Στις εστίες στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς τέθηκε η υποψία του νοσήματος κατόπιν διαπίστωσης κλινικών συμπτωμάτων σε πρόβατα άλλων περιοχών, ενώ στην περίπτωση της εστίας στην Τοπική Κοινότητα Μελά πρόκειται για συστεγαζόμενες εκτροφές μικρών μηρυκαστικών.

Στις μολυσμένες εκτροφές έχουν ήδη ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα που περιγράφονται στο Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης για την καταπολέμηση του Καταρροϊκού Πυρετού και την Υπουργική Απόφαση για την Επιτήρηση του Καταρροϊκού Πυρετού του Προβάτου.

«Με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας του εγχώριου ζωικού κεφαλαίου», σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οριοθετείται ζώνη ελέγχου γύρω από κάθε εστία σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από την κάθε μολυσμένη εκτροφή» -περιλαμβάνουν τμήματα στους Δήμους: Άργους Ορεστικού, Καστοριάς, Νεστορίου, Κοζάνης, Βοΐου, Εορδαίας, Φλώρινας, Αμύνταιου και Πρεσπών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.