Header Ads

Δ. Μακεδονία: «Πυρά» Γ. Ζεμπιλιάδου κατά περιφερειάρχη για το ΕΣΠΑ

Δ. Μακεδονία: «Πυρά» Γ. Ζεμπιλιάδου κατά περιφερειάρχη για το ΕΣΠΑ

Για απώλεια πόρων του ΕΣΠΑ της τάξης των 90 εκατομμυρίων ευρώ κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, η οποία «εγκαλεί» τον περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη «για την εν κρυπτώ εκχώρηση τους».

Όπως τονίζει, από τον Μάιο είχε προειδοποιήσει για «την προαναγγελθείσα πρόθεση της Κυβέρνησης να δεσμεύσει τους πόρους του ΕΣΠΑ, για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις έκτακτες ανάγκες που προκάλεσε η Πανδημία», κάτι, που όπως αναφέρει, θα μπορούσε να αποτρέψει ο κ. Κασαπίδης, γιατί «είχε δυο βασικούς λόγους για να ζητήσει να εξαιρεθεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

Σύμφωνα με την κ. Ζεμπιλιάδου, η Δυτική Μακεδονία έχει ακόμη περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ αναξιοποίητα από το ΠΕΠ, με κίνδυνο να τα χάσει λόγω ολοκλήρωσης σύντομα του ΕΣΠΑ, ενώ βιώνει ήδη την οικονομική κρίση της Βίαιης Απολιγνιτοποίησης, που θα ολοκληρωθεί το 2023.

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την σιωπηρή συγκατάθεση του κ. Κασαπίδη, ερήμην του περιφερειακού συμβουλίου, των Δήμων και των Φορέων, όταν είχε τα ισχυρότερα των επιχειρημάτων, όπως αδυνατούμε να κατανοήσουμε την χαμογελαστή χειραψία με τον υπουργό σε εκείνη την συνάντηση της 28ης Μαΐου, όπου ήδη ήξερε ότι έχανε 90 εκ. €», αναφέρει χαρακτηριστικά επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, η οποία, όπως τονίζει, «αμφισβητεί την ικανότητα του να προστατεύσει τα συμφέροντα αυτής της Περιφέρειας, στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της εκχωρώντας εν λευκώ αφενός τα κονδύλια του ΕΣΠΑ».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.