Header Ads

Δ. Μακεδονία: Η εξέλιξη των κρουσμάτων του κορονοϊού

Δ. Μακεδονία: Η εξέλιξη των κρουσμάτων του κορονοϊού

Στα 215 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στη Δυτική Μακεδονία από την έναρξη της πανδημίας της Covid-19 στη χώρα. Τον Αύγουστο, και μέχρι χθες Κυριακή 9/8, επιβεβαιώθηκαν 18 κρούσματα, εκ των οποίων τα 16 την εβδομάδα που πέρασε.

Από τα 18 κρούσματα του Αυγούστου, τα εννέα καταγράφονται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα πέντε στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τα τέσσερα στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Τον Ιούλιο στη Δυτική Μακεδονία είχαν καταγραφεί 29 κρούσματα, μεταξύ των οποίων και τα δύο πρώτα στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, ενώ τον Ιούνιο επιβεβαιώθηκαν 22 κρούσματα κορονοϊού. Μέχρι τον Μάιο σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας είχαν καταγραφεί συνολικά 156 κρούσματα, ενώ είχαμε και 29 θανάτους.

Τα περισσότερα εκ των νέων κρουσμάτων κορονοϊού είναι ήπιας μορφής, και μόνο δύο από αυτά νοσηλεύονται, σε πολύ κατάσταση, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που είναι και το νοσοκομείο αναφοράς για την Covid-19 για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, και τα δύο αυτά περιστατικά αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να πάρουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

 

 

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.