Header Ads

Γερμανία: Φόβοι καθιέρωσης των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού για έναν ακόμη χρόνο

Εταιρείες που ρωτήθηκαν από ένα γερμανικό think tank, το Ινστιτούτο Ifo, προβλέπουν παρατεταμένο οικονομικό πλήγμα εξαιτίας του κορονοϊού, με ορισμένες επιχειρήσεις να αναμένουν ότι οι περιορισμοί στη δημόσια ζωή θα συνεχιστούν για περισσότερο από ένα χρόνο.

Τα στοιχεία της έρευνας που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις αναμένουν τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία να παραμείνουν σε ισχύ για 8,5 μήνες κατά μέσο όρο. Ωστόσο, οι εργάζονται στον τομέα της αναψυχής, ο οποίος έχει πληγεί σοβαρά, κάνουν ακόμη πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη, εκτιμώντας ότι τα περιοριστικά μέτρα θα διαρκέσουν για άλλους 13 μήνες.

Οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις τέχνες, καθώς και οι συνεργάτες τους σε εστιατόρια, catering ρούχα και υποδήματα, δεν αναμένουν την άρση των μέτρων νωρίτερα από 11 μήνες.

Ενώ ορισμένες εταιρείες είναι πιο αισιόδοξες, καμία από αυτές δεν προβλέπει το τέλος των περιορισμών στους επόμενους έξι μήνες. Για παράδειγμα, οι προσδοκίες των παραγωγών ποτών είναι οι μικρότερες (6,4 μήνες) ακολουθούμενες από τις ταχυδρομικές εταιρείες και εταιρείες ταχυμεταφορών (6,6 μήνες).

Η Γερμανία μπήκε σε lockdown στα τέλη Μαρτίου, με αυστηρούς περιορισμούς που «πάγωσαν» τις περισσότερες οικονομικές δραστηριότητες. Λίγο μετά την άρση των μέτρων τον Μάιο, η οικονομία άρχισε να ανακάμπτει. Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές προειδοποίησαν πρόσφατα για την αύξηση των νέων καθημερινών κρουσμάτων, προκαλώντας φόβους για ένα δεύτερο κύμα του ιού.

Το ξέσπασμα του κορονοϊού προκάλεσε πτώση ρεκόρ στο ΑΕΠ των περισσότερων χωρών της ΕΕ. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, η Γερμανία, δεν γλίτωσε από την μεγάλη οικονομική ύφεση εξαιτίας της πανδημίας, καθώς συρρικνώθηκε κατά 10,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2020 - η χειρότερη πτώση από την έναρξη των τριμηνιαίων υπολογισμών του ΑΕΠ της το 1970.

(με πληροφορίες από RT)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.