Header Ads

Κορονοϊός: 262 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσίοδρας, μετέβη εσπευσμένα σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον  34 κρούσματα κορονοϊού.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (12/8) 262 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6.177, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

Από αυτά 1.528 (24.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.002 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών - 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω ενώ 132 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 216 θανάτους συνολικά στη χώρα. 73 (33.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.