Header Ads

Οικονόμου: Δεν εξετάζεται το lockdown

Ermou

«Συνεχίζουμε χωρίς να έχουμε στον ορίζοντα την προοπτική του lockdown», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν θα καταρρεύσει. Όπως εξήγησε, δεν υπάρχει οδηγία της κυβέρνησης για αναστολή χειρουργείων ενώ πρόσθεσε ότι «δίνουμε μεγάλη μάχη το ΕΣΥ να κρατηθεί όρθιο και να παίξει τον ρόλο του».

 ’Ένα επιπλέον όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας θα είναι και τα μονοκλωνικά αντισώματα, για τα οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι θα χορηγούνται με βάση συγκεκριμένα πρωτόκολλα. «Δεν είναι πανάκεια, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον εμβολιασμό», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Στόχος παραμένει η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταβάλλεται συνεχής προσπάθεια να αυξηθούν και η πρώτη και η τρίτη δόση. «Στην Ελλάδα ήμασταν οι πρώτοι που ανοίξαμε την 3η δόση και από  τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που καθιστούμε την αναμνηστική δόση ως προϋπόθεση προκειμένου να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι οι συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω», διευκρίνισε ο Γιάννης Οικονόμου ενώ εστίασε και στους εντατικούς ελέγχους «για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που έχουμε ανακοινώσει και ισχύουν, με έμφαση τους ανεμβολίαστους, αλλά και εκείνους τους τομείς και εκείνες τις επιχειρήσεις που παρατηρούνται συνεχείς παραβατικές συμπεριφορές».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.