Header Ads

Δήμος Αθηναίων: Διανομή 350 τόνων τροφίμων σε 25.610 άπορους

Δύναμη Προσφοράς

Την «ομπρέλα» της κοινωνικής αλληλεγγύης έχει ανοίξει, όπως σημειώνει, ο δήμος Αθηναίων, υλοποιώντας ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, για «πολύτιμη ανάσα» σε χιλιάδες νοικοκυριά που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα στην καθημερινότητά τους.

Ειδικότερα, η δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», ξεκινά από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου τη διανομή 350 τόνων τροφίμων σε 25.610 ωφελούμενους. Τα πακέτα που θα λάβουν οι ωφελούμενοι περιλαμβάνουν νωπό κοτόπουλο, φέτα, συσκευασίες 5 λίτρων ελαιολάδου, καθώς και βασικά προϊόντα σίτισης, όπως ζυμαρικά, φακές, φασόλια, ρύζι, ζάχαρη, τόνο, κομπόστα, τοματοπολτό.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Η διανομή θα ολοκληρωθεί στις 17 Δεκεμβρίου, ενώ η ενημέρωση των νοικοκυριών θα γίνει με γραπτό μήνυμα (sms) στο κινητό τηλέφωνο των δικαιούχων (σύμφωνα με την κατά δήλωσή τους ως προς την αίτηση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος – ΕΕΕ).

Λόγω των περιοριστικών μέτρων της νόσου Covid-19, η διανομή θα πραγματοποιηθεί στα εξής σημεία του δήμου Αθηναίων:

1) Ταϋγέτου 60-Γκράβα 29/11/2021-03/12/2021 και 6/12/2021-7/12/2021, ώρες 09.00-13.30

2) Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ 08/12/2021, ώρες 09.00-13.30

3) Σφιγγός 13-Νέος Κόσμος 09/12/2021-10/12/2021, ώρες 09.00-13.30 και

4) Σοφοκλέους 66-Ομόνοια 13/12/2021-17/12/2021, ώρες 08.30-13.30

Οι διανομές θα πραγματοποιηθούν με αυστηρή τήρηση των κανονισμών ατομικής υγιεινής και των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού και της νόσου Covid-19, που έχουν τεθεί από την επίσημη νομοθεσία.

Καθημερινό «δίχτυ προστασίας»
Παράλληλα, ο δήμος Αθηναίων μέσα από στοχευμένες υποστηρικτικές δράσεις που υλοποιούνται από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και τη Διεύθυνση Αλληλεγγύης, στέκεται στο πλευρό των αστέγων, αλλά και των ανθρώπων που στερούνται τους βασικούς πόρους.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων, μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες δομές που μπορεί να φιλοξενεί καθημερινά έως και 400 άτομα, συνεχίζει να παρέχει σε καθημερινή βάση ασφαλή στέγη, τροφή, νερό, καθώς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε πολίτες που ζουν στον δρόμο.

Την ίδια στιγμή, οι δομές και τα προγράμματα του δήμου Αθηναίων φροντίζουν ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης. Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Κοινωνικού Παντοπωλείου διανέμει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης (προϊόντα καθαριότητας και ατομικής υγιεινής, ρούχα, παπούτσια, σχολικά, παιχνίδια κ.λπ.), το Κοινωνικό Φαρμακείο προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη, ενώ το Κοινωνικό Πλυντήριο εξυπηρετεί οικογένειες που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά, δίνοντας τους τη δυνατότητα να πλύνουν δωρεάν τα ρούχα τους.

Τα Κοινωνικά Ιατρεία διευρύνουν συνεχώς το πλέγμα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις ευάλωτες ομάδες της πόλης, ενώ κάτω από την «ομπρέλα» προστασίας μπαίνουν και χιλιάδες παιδιά, τα οποία μέσω του Κοινωνικού Βιβλιοχαρτοπωλείου λαμβάνουν δωρεάν σχολικά είδη, αλλά και παιχνίδια.

Πρόσφατα στις κοινωνικές παροχές του δήμου Αθηναίων προστέθηκε και το Κοινωνικό Κομμωτήριο, το οποίο προσφέρει δωρεάν κούρεμα και ξύρισμα σε άστεγους, αλλά και σε οικογένειες που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ο δήμος Αθηναίων δηλώνει πως θα συνεχίσει να ενισχύει το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επεκτείνοντάς το σε ολόκληρη την πόλη, «με στόχο η Αθήνα να γίνει μία πόλη χωρίς ανισότητες και αποκλεισμούς, που θα εξασφαλίζει σε όλους μια αξιοπρεπή ζωή και μια πιο ποιοτική καθημερινότητα».

Πηγή: dinamiprosforas.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.