Header Ads

«Station Eleven»: Η νέα σειρά του HBO Max για τη ζωή μετά από μια σαρωτική πανδημία

Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ στο «Station Eleven»

Τι θα συνέβαινε αν ο κόσμος είχε καταστραφεί από μια πανδημία χειρότερη από τον κορονοϊό; Αυτός είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο πλέκεται η ιστορία της πολυαναμενόμενης μετα-αποκαλυπτικής σειράς«Station Eleven» του HBO Max.

Με φόντο έναν κόσμο ρημαγμένο από μια πανδημία, η ιστορία εκτυλίσσεται είκοσι χρόνια αφότου η «γρίπη της Τζόρτζια» αφάνισε το 99,9% του πληθυσμού και οι επιζώντες σε διαφορετικές χρονικές περιόδους προσπαθούν να ξαναχτίσουν και να φανταστούν τον κόσμο από την αρχή, διατηρώντας τα καλύτερα στοιχεία από αυτόν που χάθηκε.

Βασισμένη στο ομότιτλο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Καναδής Έμιλι Σεντ Τζον Μάντελ (στα ελληνικά με τίτλο «Σταθμός Έντεκα», μετάφραση Βάσια Τζανακάρη, εκδόσεις Ίκαρος), η σειρά δέκα επεισοδίων, με πρωταγωνιστή τον Χιμές Πατέλ (TenetYesterday) και σε ρόλο γκεστ τον τον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, και σε σενάριο Πάτρικ Σόμερβιλ (The Leftovers), κάνει άλματα στην αφήγηση παρουσιάζοντας τον κόσμο πριν αλλά και μετά την πανδημία.

Μια χιονισμένη νύχτα, ο Άρθουρ Λιάντερ, διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, παθαίνει καρδιακή προσβολή πάνω στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας παράστασης του Βασιλιά Ληρ.

Ο Τζίβαν Σόντρι, ένας νεαρός παπαράτσι που σπουδάζει νοσηλευτική, βρίσκεται στο κοινό και σπεύδει να βοηθήσει, υπό το βλέμμα μιας οχτάχρονης ηθοποιού, της Κίρστεν Ρεϊμόντ. Όμως, παρά τις προσπάθειές του, ο Άρθουρ καταλήγει νεκρός. Καθώς ο Τζίβαν γυρίζει σπίτι, διασχίζοντας το χιονισμένο Τορόντο, πληροφορείται ότι έχει ξεσπάσει μια θανατηφόρα γρίπη που εξαπλώνεται ραγδαία. Αποφασίζει να οχυρωθεί στο διαμέρισμα του αδερφού του, σε έναν ουρανοξύστη, απ′ όπου παρατηρεί τον κόσμο, όπως τον ήξερε, να καταρρέει.

Είκοσι χρόνια αργότερα, η Κίρστεν είναι ηθοποιός στην Περιπλανώμενη Συμφωνία, μια ομάδα ηθοποιών και μουσικών που ταξιδεύει στους οικισμούς του αλλαγμένου πια κόσμου, ανεβάζοντας Σαίξπηρ και παίζοντας μουσική. Η ζωή τους είναι ένας καθημερινός αγώνας επιβίωσης, καθώς οι αναμνήσεις τους μπλέκονται επώδυνα με τη νέα τους πραγματικότητα, ενώ το κακό μπορεί να καραδοκεί παντού. (από τις εκδόσεις Ίκαρος). 

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα με τριπλό επεισόδιο αποκλειστικά στην COSMOTETV 48 ώρες μετά τις ΗΠΑ, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 22.00 (COSMOTESERIESHD). Αμέσως μετά την προβολή του στο κανάλι, κάθε νέο επεισόδιο του StationEleven θα είναι διαθέσιμο στον δωρεάν, ondemand κατάλογο της COSMOTETV (COSMOTETVPLUS).

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.