Header Ads

«House of Gucci»: Η οικογένεια Γκούτσι απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της ταινίας

«Ο Οίκος Gucci»

Οι κληρονόμοι της οικογένειας Gucci απείλησαν να κινηθούν νομικά σε βάρος της ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ «House of Gucci».

Όπως αναφέρεται σε επιστολή που δημοσιεύτηκε από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, την οποία υπογράφουν οι κληρονόμοι του Άλντο Γκούτσι, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του οίκου μόδας από το 1953 έως το 1986(και στην ταινία ενσαρκώνει ο Αλ Πατσίνο), τα μέλη της οικογένειας επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματος προκειμένου να προστατεύσουν το όνομα, την εικόνα και την αξιοπρέπεια των αγαπημένων τους προσώπων.

Η οικογένεια κατηγορεί την ταινία για ανακρίβειες, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η παραγωγή δεν μπήκε στον κόπο να συμβουλευτεί τους κληρονόμους πριν περιγράψει τον Άλντο Γκούτσι, πρόεδρο της εταιρείας επί 30 χρόνια- και τα μέλη της οικογένειας Gucci ως τραμπούκους, αδαείς και αναίσθητους για τον κόσμο γύρω τους».

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Γκούτσι δεν εμπλέκεται με τον οίκο μόδας (από το 1993), ο οποίος ανήκει στον όμιλο Kering, του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Φρανσουά Πινό. 

Η ταινία αφηγείται ένα από τα πιο συνταρακτικά γεγονότα που βίωσε η Ιταλία τη δεκαετία του 1990, τη δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι (τον οποίο υποδύεται ο Άνταμ Ντράιβερ), κληρονόμου του ιταλικού οίκου, για την οποία έδωσε εντολή η πρώην σύζυγός του Πατρίτσια Ρετζιάνι (Lady Gaga).

Εντωμεταξύ, ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Τομ Φορντ και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Οίκου Gucci (τον υποδύεται ο Ριβ Κάρνεϊ), σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο εξέφρασε την απογοήτευση του για την ταινία, γράφοντας μεταξύ άλλων ότι ανταγωνίζεται τη σαπουνόπερα «Δυναστεία» και θέτοντας το ερώτημα «ήταν μια φάρσα ή μια συναρπαστική ιστορία απληστίας; Συχνά γελούσα δυνατά, αλλά θα έπρεπε να το κάνω;».

Με πληροφορίες από Indiewire

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.