Header Ads

Η κακοκαιρία σαρώνει την Πάτρα - Προβλήματα στην Ήπειρο

Φουσκοθαλασσιά στην Πρέβεζα. 

Προβλήματα σε παραλιακές περιοχές της Πάτρας εξακολουθούν να προκαλούν οι βροχοπτώσεις, οι ισχυροί άνεμοι και ο έντονος κυματισμός της θάλασσας.

Ειδικότερα, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στην περιοχή των Ιτέων, όπου λόγω πλημμυρικών φαινομένων έχει κλείσει τμήμα της παραλιακής οδού και καταστήματα έχουν υποστεί ζημιές. Επίσης, ανάλογα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφονται και στην παραλιακή περιοχή του Ακταίου, κοντά στο Ρίο.

Σε όλες τις περιοχές επιχειρούν μηχανήματα, που προσπαθούν να απομακρύνουν τα νερά και να καθαρίσουν τους δρόμους από τα φερτά υλικά.

Ένα ζευγάρι απεγκλώβισαν από αυτοκίνητο εργαζόμενοι του δήμου στην περιοχή του Ρίου. Σύμφωνα με τον δήμο, εργαζόμενοι εντόπισαν το αυτοκίνητο στον παραλιακό δρόμο του Ρίου, όπου είχε παγιδευτεί από τα νερά.

Εκτός από τις παραλιακές περιοχές των Ιτεών και του Ακταίου, προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας καταγράφονται και στις περιοχές του Ρίου, των Αραχωβιτίκων και της πλαζ της Αγυιάς.

Παράλληλα, συνεργεία του δήμου Πατρέων πραγματοποιούν συνεχώς εργασίες, ανοίγοντας αυλάκια, ώστε να βρει τρόπο διαφυγής το νερό και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, ενώ μηχανήματα εξακολουθούν να καθαρίζουν τους δρόμους.

Ζημίες από πλημμύρες, πτώσεις βράχων και δένδρων καθώς και ξήλωμα στεγών προκάλεσε κυρίως στην παράκτια ζώνη του Ιονίου χθεσινοβραδινή καταιγίδα, που συνοδευόταν από θυελλώδεις νοτιάδες. Σε Πρέβεζα, Πάργα και την Ηγουμενίτσα- η θάλασσα βγήκε στη στεριά προκαλώντας πλημμυρικά  φαινόμενα ενώ υπήρξαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.