Header Ads

«Καρυοθραύστης»: Το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο μπαλέτο από το Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής

«Καρυοθραύστης»

«Ο Καρυοθραύστης», το φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο μπαλέτο που γοητεύει εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει στο Θέατρο Μπολσόι.

Φέτος, η υπέροχη ιστορία της κούκλας-καρυοθραύστη, που βασίζεται στην αγαπημένη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, μεταδίδεται δορυφορικά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα (Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας).

Μια μαγική παραγωγή για όλη την οικογένεια με λαμπερά κοστούμια, χιονονιφάδες που χορεύουν και παιχνίδια που ζωντανεύουν. Τη χορογραφία και το λιμπρέτο υπογράφει ο σπουδαίος Γιούρι Γκριγκορόβιτς.

Η παράσταση προβάλλεται μαγνητοσκοπημένη στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το Μπολσόικαι την Pathé Live, μια σύμπραξη που δίνει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο, να γνωρίσουν διάσημα έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη Μόσχα (TheBolshoiBalletLivefromMoscow).

«Καρυοθραύστης»

Ένα παραμυθένιο μπαλέτο 

Μπαλέτο κατεξοχήν γιορτινό, εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι του Χόφμαν και βασισμένο στην «αθάνατη» παρτιτούρα του Τσαϊκόφσκι που γράφτηκε το 1892, ο «Καρυοθραύστης» εξακολουθεί να μαγεύει το κοινό ολόκληρης της υφηλίου, με τις συναρπαστικές περιπέτειες των χαρακτήρων του.

Στην εκδοχή του Γιούρι Γκριγκορόβιτς, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν δύο διεθνώς καταξιωμένοι χορευτές των Μπαλέτων Μπολσόι, η Μαργαρίτα Σράινερ(Κλάρα-Μαρία) και ο Σεμιόν Τσούντιν(Πρίγκιπας-Καρυοθραύστης).

Παραμονή Χριστουγέννων. Η κούκλα-καρυοθραύστης της Κλάρας-Μαρίας, δώρο του νονού της Ντρόσσελμαγερ, μεταμορφώνεται σε έναν γοητευτικό πρίγκιπα που την οδηγεί σε ένα μαγικό ταξίδι στον παραμυθένιο κόσμο των ζαχαρωτών, των νεράιδων, των παιχνιδιών, της Βασίλισσας του Χιονιού. Ξαφνικά, όμως, μπροστά στην Κλάρα-Μαρία και στον Πρίγκιπα εμφανίζονται ο Βασιλιάς των Ποντικών και ο στρατός του με απειλητικές διαθέσεις. 

«Ο Καρυοθραύστης» (“ΤheNutcracker”)

Μπαλέτο σε δύο πράξεις

Μουσική Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Χορογραφία–Λιμπρέτο Γιούρι Γκριγκορόβιτς

(βασισμένο στους E.T.A. Hoffmann και MariusPetipa)

Διανομή

Κλάρα-ΜαρίαMargarita Shrainer

Πρίγκιπας/ΚαρυοθραύστηςSemyon Chudin

ΝτρόσσελμαγερDenis Savin

Ο Βασιλιάς των ΠοντικώνAlexander Vodopetov

Μαζί τους, το CorpsdeBallet του Μπαλέτου Μπολσόι

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 15(γενική είσοδος)

Διάρκεια

2 ώρες και 15 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.megaron.gr/metra-prolipsis-kata-tou-covid-19-sto-megaro-mousikis-athinon/

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.