Header Ads

Σαρωτικοί άνεμοι με νεκρούς και τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη

Τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας ξένος υπήκοος, σκοτώθηκαν και άλλοι 19 τραυματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα λόγω των σφοδρών ανέμων στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και τις γύρω περιοχές, ανέφερε το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη σε ανακοίνωσή του.

Ισχυροί άνεμοι με ταχύτητα έως και 130 χλμ/ώρα έγιναν καταγράφηκαν, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Μετεωρολογίας (MGM) της χώρας, με ακραίες συνθήκες να αναμένονται σε κοντινές επαρχίες, όπως η δυτική παράκτια πόλη της Σμύρνης.  Το MGM προειδοποίησε ότι το σαρωτικό φαινόμενο θα συνεχιστεί και την Τρίτη.

«Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προκαλούνται από νοτιοδυτικούς ανέμους που πλήττουν από το πρωί την Κωνσταντινούπολη, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων ο ένας ήταν αλλοδαπός και τρεις πολίτες μας, 19 πολίτες μας τραυματίστηκαν, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Οι άνεμοι έχουν γκρεμίσει τμήματα κτιρίων, έχουν ξηλώσει στέγες και τοίχους, με τους πεζούς να δίνουν μάχη για να αποφύγουν τα ιπτάμενα συντρίμμια.

Η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines ανέφερε διακοπές στο πρόγραμμα των πτήσεων της, ενώ ο Βόσπορος έχει κλείσει και από τις δύο κατευθύνσεις.

Εικόνες από τη Σμύρνη δείχνουν επίσης άνοδο της στάθμης της θάλασσας, με υψηλά κύματα να πέφτουν κατά μήκος των ακτών της πόλης του Αιγαίου, ενώ οι δρόμοι φαινόταν να έχουν υπερχειλίσει από το νερό.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.