Header Ads

Λοιπό επικουρικό προσωπικό: Άνοιξε το loipoepikouriko.moh.gov.gr για νέες αιτήσεις

eurokinissi

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην ιατρικού επικουρικού προσωπικού η οποία και θα παραμείνει ανοιχτή για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Άνοιξε σήμερα, Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων του λοιπού πλην ιατρικού επικουρικού προσωπικού, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021.

Οι αιτήσεις αφορούν συγκεκριμένες δομές και ειδικότητες, στις οποίες έχουν εξαντληθεί οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι υποψηφίων. Δικαιώμα υποβολής αίτησης στην παρούσα διαδικασία δεν έχουν όσοι υποψήφιοι έχουν αποποιηθεί πρόσληψη από 1/1/2020 ή έχουν παραιτηθεί από 1/1/2020.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους κλικάροντας στο σύνδεσμο εδώ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας, αναφέρει: «Για τους υποψήφιους που είχαν υποβάλει και κατά το παρελθόν αίτηση συμμετοχής σε παλιότερες ενεργοποιήσεις της πλατφόρμας, παρακαλούνται για την προσεκτική ανάγνωση της κωδικοποιημένης ΚΥΑ και των οδηγιών, καθώς έχουν υπάρξει αλλαγές. Παρακαλούνται να ελέγξουν τα αποθηκευμένα δικαιολογητικά τους ως προς την ισχύ τους. Επισημαίνεται ότι έχει αλλάξει το περιεχόμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης (iv). Όλες οι υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν εκ νέου με καινούρια ημερομηνία.»

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας συνεχίζει, «επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια ισχύος του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 (Α’ 130), οι φορείς το προσωπικό των οποίων υπόκειται στην υποχρέωση εμβολιασμού σύμφωνα με το ως άνω άρθρο παρ. 2, δύνανται να προσλαμβάνουν παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό μέσω των ηλεκτρονικών καταλόγων του λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού. Το εν λόγω προσωπικό συνάπτει τρίμηνη σύμβαση εργασίας με τον φορέα, στον οποίο τοποθετείται, η οποία δύναται να παραταθεί για τρεις (3) μήνες ακόμα. Το προσωπικό που προσλαμβάνεται υπό τους όρους του ως άνω άρθρου δεν διαγράφεται από τους ως άνω τηρούμενους καταλόγους, αλλά διατηρεί τη σειρά κατάταξής του σε αυτούς».

Σε περίπτωση έγκρισης πρόσληψης, σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 3329/2005, το προσωπικό αυτό επαναδιορίζεται σύμφωνα με τη σειρά κατάταξής του και συνάπτει νεότερη σύμβαση με τον φορέα, στον οποίο τοποθετείται. Η θέση που κενώνεται δύναται να καλύπτεται από τον επόμενο σε σειρά κατάταξης υποψήφιο για το εναπομείναν χρονικό διάστημα έως τη συμπλήρωση των τριών (3) μηνών. Το προσωπικό που προσλαμβάνεται κατ’ εφαρμογή του παρόντος πρέπει να προσκομίσει τα προβλεπόμενα στο άρθρο 207 του ν. 4820/2021 (Α΄ 130) δικαιολογητικά.

Λόγω του μεγάλου όγκου ερωτημάτων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην εφαρμογή του λοιπού επικουρικού προσωπικού, κατά την διαδικασία υποβολής αιτήσεων, σας ενημερώνουμε ότι δεν δύναται να απαντηθούν στο σύνολο τους τα ερωτήματα, παρά μόνο εξετάζονται για θέματα δυσλειτουργίας της πλατφόρμας. Επισημαίνουμε την προσεκτική ανάγνωση της σχετικής ΚΥΑ, στην οποία προβλέπεται αναλυτικός οδηγός.»

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.