Header Ads

Ολοκληρώθηκε το FEMpowerment Initiative: The Academy

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το FEMpowerment Initiative: The Academy, η Ακαδημία για την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ReGeneration FEMpowerment Initiative με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και της ΑΒ Βασιλόπουλος.

36 νέες και δυναμικές επαγγελματίες, έως 35 ετών, με διαφορετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και με έντονο ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα ή με ήδη υλοποιημένες επιχειρηματικές ιδέες, κατάφεραν να περάσουν από 3 στάδια αξιολόγησης και να κατακτήσουν μια θέση στην ειδικά σχεδιασμένη, ολιστική Ακαδημία που είχε στόχο την ανάπτυξη του γυναικείου επιχειρείν.

Οι finalists ξεκίνησαν το «ταξίδι» τους με ένα εντατικό εκπαιδευτικό 4ήμερο για soft & business skills, που πραγματοποιήθηκε στις 25, 27 & 29 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, η τετραήμερη εκπαίδευση περιλάμβανε ομιλίες, panels και workshops από καταξιωμένα στελέχη και εισηγητές πάνω σε εξαιρετικά χρήσιμες θεματικές όπως CV & LinkedIn Building, Career Management, Personal Branding, Gender Equality, κ.α.

Στη συνέχεια, παρακολούθησαν 10 δίωρα εντατικά Capacity building workshops από το Women on Top, σε θεματικές όπως Pitching, Fundraising, Business Planning κτλ, στα οποία είχαν την ευκαιρία να εξελίξουν τις ιδέες τους και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην επιχειρηματική τους καριέρα.

H εκπαίδευση συμπληρώνεται με 2 tailor-made learning paths σε soft & entrepreneurship skills καθώς και δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε 9.500 μαθήματα μέσω του LinkedIn Learning. Τέλος, οι συμμετέχουσες θα προχωρήσουν σε one-to-one mentoring sessions διάρκειας 3 μηνών, μέσω του δικτύου μεντόρων του οργανισμού Women On Top.

Ο Geoffrey Pyatt, Αμερικανός Πρέσβης, δήλωσε: «Η προώθηση της οικονομικής ενδυνάμωσης των γυναικών είναι βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης Biden-Harris. Στην Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Ελλάδα, έχουμε δεσμευτεί να ανταποκριθούμε σε αυτόν το στόχο μέσω προγραμμάτων που στηρίζουν τις γυναίκες επιχειρηματίες και γεφυρώνουν το φυλετικό χάσμα στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με το ReGeneration, στην κοινή προσπάθεια να προσφέρουμε νέες δεξιότητες, καθοδήγηση, έμπνευση και δικτύωση σε γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Η ιστορία δείχνει ότι όταν οι γυναίκες συμμετέχουν στην οικονομία, οι κοινωνίες ευημερούν. Και καθώς οι χώρες και οι κοινωνίες ανακάμπτουν από το οικονομικό πλήγμα που επέφερε η πανδημία, η συμβολή των γυναικών θα είναι πιο πολύτιμη από ποτέ.».

⁠Ο Δημήτρης Αρτικόπουλος, VP HR/OD της ΑΒ Βασιλόπουλος, από την πλευρά του δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε ενεργά το FEMpowerment Initiative, μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση των γυναικών και της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, ενισχύουμε διαρκώς πρωτοβουλίες που δημιουργούν ευκαιρίες και προωθούν τον διάλογο για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. Έτσι, λειτουργούμε και ως εργοδότης. Αναγνωρίζουμε πως είμαστε μια ομάδα από διαφορετικούς, μοναδικούς ανθρώπους. Μια ομάδα που νοιάζεται. Και δουλεύουμε όλοι μαζί με πάθος, χιούμορ και ακεραιότητα, σε ένα περιβάλλον εργασίας που δημιουργεί τις συνθήκες για να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Για να μπορούμε να είμαστε όλα όσα ήδη είμαστε αλλά και όλα όσα θέλουμε να γίνουμε.».

Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Μαδαμόπουλος - Μοράρης, Συνιδρυτής του ReGeneration: «Στο ReGeneration, πυξίδα μας είναι η δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας για τις νέες και τους νέους στην Ελλάδα και προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις για ένα καλύτερο αύριο των νέων. Με την ισότητα των φύλων να αποτελεί έναν από τους 17 παγκόσμιους στόχους αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ και αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη της ενδυνάμωσης των γυναικών στη χώρα μας, σχεδιάσαμε μία δυναμική πρωτοβουλία με στόχο την ουσιαστική προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Έχοντας αποδείξει πολλάκις ότι το κοινωνικό αποτύπωμα είναι μεγαλύτερο μόνο μέσω στρατηγικών συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμπράξαμε με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και την ΑΒ Βασιλόπουλος για την υλοποίηση του FEMpowerment Initiative, που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις γυναικείας ενδυνάμωσης που σχεδιάζουμε, θα αποτελέσει ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση της ενεργούς συμμετοχής των γυναικών στο κοινωνικο-οικονομικό αποτύπωμα της χώρας μας.».

Όπως δηλώνει η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια του Women On Top: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που, μέσα από αυτή τη συνεργασία, μπορέσαμε να προσφέρουμε σε νέες επιχειρηματίες ορισμένα από τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, αλλά και, στη συνέχεια του προγράμματος, να τις συνδέσουμε με γυναίκες οι οποίες θα λειτουργήσουν ως μέντορες και θα μπορέσουν να μοιραστούν μαζί τους τη δική τους γνώση και εμπειρία για να τις υποστηρίξουν να κάνουν την επιχείρησή τους βιώσιμη και κερδοφόρα.».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετοχές, δε, συνεχίζεται ο δεύτερος θεματικός πυλώνας της συνολικής πρωτοβουλίας ReGeneration FEMpowerment Initiative. Πρόκειται για τo Masterclass Series, που συγκεντρώνει ένα δυναμικό roster ομιλητριών και ομιλητών από όλο τον κόσμο, ενώ καλύπτει ενδιαφέροντα θέματα όπως συμβουλές για τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα, τη σημασία του storytelling, γυναίκες στην τεχνολογία, ηγεσία, ασυνείδητη προκατάληψη (unconscious bias).

Τα Masterclasses συνεχίζουν να πραγματοποιούνται Πέμπτες στις 19.00, μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου. Οι ομιλίες απευθύνονται σε όλες και όλους. Η δήλωση ενδιαφέροντος γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ReGeneration και συγκεκριμένα στο www.regeneration.gr/fem-masterclass-series/

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.