Header Ads

Η Αυστραλία δημιούργησε το πρώτο της mRNA εμβόλιο για τον κορονοϊό

Researcher at work in DNA genetic laboratory: virus and pathogen detection

Αυστραλοί επιστήμονες ανέπτυξαν το πρώτο mRNAεμβόλιο της χώρας, το οποίο ελπίζουν ότι μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα, ώστε να προστατεύει από νέες παραλλαγές του κορονοϊού όπως η Όμικρον. Είναι η πρώτη φορά που η Αυστραλία αναπτύσσει ένα εμβόλιο νέας τεχνολογίας mRNA.

Το εμβόλιο, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα σε πέντε μήνες από ερευνητές του Πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης, της αυστραλιανής φαρμακευτικής εταιρείας IDT Australia και του Ινστιτούτου Ντόχερτι, βρίσκεται σε φάση κλινικών δοκιμών και εγκρίσεων.

Τα πρώτα αποτελέσματα των μελετών αναμένονται εντός του 2022, αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν χρόνια εωσότου το εμβόλιο χρησιμοποιηθεί ευρέως, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τρεις φάσεις κλινικών δοκιμών του και να δοθεί άδεια κυκλοφορίας του από τις ρυθμιστικές-εποπτικές αρχές.

Ο καθηγητής φαρμακευτικής βιολογίας Κόλιν Πούτον του Πανεπιστημίου Μόνας δήλωσε, σύμφωνα με τον Guardian, ότι το νέο εμβόλιο είναι διαφορετικό από τα υπάρχοντα εμβόλια Covid-19, καθώς χρησιμοποιεί μικρότερο μέρος της πρωτεΐνης ακίδας του ιού για να προκαλέσει ανοσοποίηση.

Πηγή: The Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.