Header Ads

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Αίθουσες ρομποτικής σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί

Αίθουσες ρομποτικής σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τη Skroutz

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»« Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας»

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» συνεχίζει να είναι δίπλα στα παιδιά των ακριτικών περιοχών και σε συνεργασία με τηSkroutz προχώρησε σε μια καινοτόμα εκπαιδευτική ενέργεια δημιουργώντας δύο αίθουσες ρομποτικής στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου. 

Η συνέργεια της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» με την Skroutz δημιουργεί νέες συνθήκες εκπαίδευσης για 1.600 ακρίτες μαθητές σε βάθος  πενταετίας. 

Ο εξοπλισμός 

Οι τάξεις ρομποτικής εξοπλίστηκαν με kit WE DO2 και συλλογές spike της lego, laptops, ειδικά τραπέζια, καρέκλες, συρταριέρες αποθήκευσης και βιντεοπροβολείς. 

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί   με την χρήση των εργαστηρίων ρομποτικής θα έχουν καθημερινά πρόσβαση στον κόσμο της τεχνολογίας και των θετικών επιστημών (φυσική, τεχνολογία, μηχανική, μαθηματικά, προγραμματισμός).

Πλέον έχουν στη διάθεση τους τα εργαλεία για να υλοποιήσουν τις πιο ανατρεπτικές ιδέες τους και τα εφόδια να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Συγχρόνως, τα παιδιά θα μπορούν να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη αλλά και σύγχρονες δεξιότητες.

Πολλαπλά Ωφέλη

Οι νέες τάξεις ρομποτικής θα προσφέρουν πολλαπλά οφέλη όχι μόνο σε μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς και στους φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης οι οποίοι πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης. Οι νέες αίθουσες ρομποτικής προσφέρουν μοναδική ευκαιρία περαιτέρω άσκησης, με στόχο να μπορέσουν με τη σειρά τους, να διδάξουν τη ρομποτική σε μαθητές στο άμεσο μέλλον. 

Παράλληλα, το σχολείο θα προσφέρει τη δυνατότητα για επιπλέον επιμόρφωση εκπαιδευτικών από άλλα σχολεία της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τη δυνατότητα σε μαθήματα και παρουσιάσεις ρομποτικής από τους εκπαιδευτικούς σε μαθητές όμορων σχολείων. 

Τέλος, η αίθουσα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου, θα φιλοξενεί και τους μαθητές του γειτονικού 2ου Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου.

Τατιάνα Μουλούλη,Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Εθελοντισμού της Ένωση «Μαζί για το Παιδί»:  «Δημιουργούμε συνθήκες για να εκπαιδευτούν τα παιδιά στις επιστήμες του αύριο»

Η κυρίαΤατιάνα Μουλούλη, Υπεύθυνη Ανάπτυξης και Εθελοντισμού της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» δήλωσε:  «Η  Ένωση «Μαζί για το Παιδί», βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Έβρο για να προσφέρει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση των μαθητών της περιοχής. Χαιρόμαστε πολύ που η Skroutz ανταποκρίθηκε άμεσα στο όραμα μας να δημιουργήσουμε σχολικές αίθουσες ρομποτικής όπου τα παιδιά θα εκπαιδεύονται στην επιστήμη του μέλλοντος καλλιεργώντας παράλληλα γνώσεις και δεξιότητες».

Θάλεια Γελαδάκη,Chief Marketing Officer της Skroutz«Δίνουμε τα βασικά εργαλεία ανάπτυξης και εξέλιξης»

Η κυρία Θάλεια Γελαδάκη, Chief Marketing Officer της Skroutz, ανέφερε σχετικά: 

«Στη Skroutz πιστεύουμε πως η τεχνολογία είναι ένα από τα βασικά εργαλεία ανάπτυξης και εξέλιξης και η πρόσβαση σε αυτή πρέπει να είναι παρέχεται απρόσκοπτα σε όλους. Οι ρομποτικές αίθουσες αποτελούν για εμάς ένα σημαντικό έργο που με τη βοήθεια της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» έγινε πράξη με τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο. Ήταν ιδιαίτερη η χαρά μας που επισκεφτήκαμε τις περιοχές της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου, για την υλοποίηση αυτής της ενέργειας, λαμβάνοντας την πιο θερμή ανταπόκριση τόσο από τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων».

Αντιόπη-Ελένη Τεμπρίδου-Διευθύντρια, 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης: «Τα παιδιά είναι μέσα στην μαθησιακή διαδικασία όταν ξεχνούν τι υπάρχει στον περίγυρο»

Η κυρία Τεμπρίδου, Διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης τόνισε: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να ανοίξουμε μαζί με τους μαθητές μας τα πακέτα της ρομποτικής.  Είναι εντυπωσιακό πως τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε όλη τη διαδικασία. Για εμάς τους εκπαιδευτικούς, το σημαντικότερο ήταν η στιγμή που χτύπησε το κουδούνι, τα παιδιά ήταν τόσο αφοσιωμένα στο unboxing που δεν ενδιαφέρθηκαν να βγουν έξω. Αυτή είναι η στιγμή που σημαίνει ότι τα παιδιά είναι μέσα στην μαθησιακή διαδικασία, όταν ξεχνούν τι υπάρχει στον περίγυρο. Αυτό είναι που θέλουμε από τα παιδιά για να εντρυφήσουν μέσα στη γνώση. Η απόλυτη προσοχή. Σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση στο αίτημα μας. »

Δημήτρης Αντωνιάδης, Διευθυντής 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου«Οι μαθητές μας ανυπομονούν να δημιουργήσουνς επιτεύγματα τεχνολογίας»

Ο κύριος Αντωνιάδης, Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου ανέφερε «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σήμερα, με την υποστήριξη σας,  δημιουργήθηκε η αίθουσα ρομποτικής η οποία θα είναι πολύ χρήσιμη για τους μαθητές του σχολείου μας αλλά και των όμορων σχολείων. Η ρομποτική πλέον έχει μπει στα σχολεία. Θα ήθελα να σας μεταφέρω τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία των μαθητών μας για να δημιουργήσουν επιτεύγματα τεχνολογίας. »

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. 

To 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 |  Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr | http://www.mazigiatopaidi.gr| www.facebook.com/mazigiatopaidi |Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi

 Δύναμη Προσφοράς

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.