Header Ads

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα

Ανεμοστρόβιλος στον Βόλο

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που έχει πλήξει την χώρα. Συγκεκριμένα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στα Ιωάννινα, στην Πάτρα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, χωρίς να έχουμε τραυματισμούς κατοίκων. 

Πρέβεζα: Ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή 

Ανεμοστρόβιλος έπληξε το μεσημέρι το παραλιακό χωριό Καστροσυκιά στην Πρέβεζα. Δένδρα ξεριζώθηκαν ενώ σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές. Κεραμίδια και καπνοδόχοι έπεσαν από στέγες, έσπασαν τζαμαρίες, ενώ δέντρα ξεριζώθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και στην παραλία της Καστροσυκιάς.

Στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσα-Πρέβεζα, στο ύψος της Καστροσυκιάς από την πτώση δέντρων διεκόπη για πολύ ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν το τελευταίο 3ημερο την Ήπειρο, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου από κατολισθήσεις βράχων και φερτά υλικά. Από νωρίς το πρωί, 14 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται ασταμάτητα για να καθαρίσουν τους δρόμους.

Σε παραλιακές περιοχές της Πάτρας 

Προβλήματα σε παραλιακές περιοχές της Πάτρας έχουν προκαλέσει οι βροχοπτώσεις, οι ισχυροί άνεμοι και ο έντονος κυματισμός της θάλασσας.

Ειδικότερα, συνεργεία του δήμου Πατρέων προχώρησαν σε παρεμβάσεις στις παραλίες Ακταίου, Ρίου και Αραχωβιτίκων, προκειμένου να μην πλημμυρίσουν σπίτια στους παραλιακούς δρόμους. Παράλληλα, στις προαναφερόμενες περιοχές έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, όπως και στο δρόμο που οδηγεί στην πλαζ της Αγυιάς.

Επίσης, στην παραλία Προαστίου, μηχανήματα του δήμου άνοιξαν αυλάκι παροχέτευσης των νερών προς τη θάλασσα, ώστε να μην πλημμυρίσουν γειτονικά σπίτια, ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις στις τοπικές κοινότητες Βραχνεΐκων και Θέας.

Τρίκαλα: Τα πρώτα χιόνια στον νομό 

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στην περιοχή της Μαρόσας στα 1.500 μέτρα υψόμετρο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι και οι βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, έχουν σημειωθεί καταπτώσεις βράχων στις περιοχές Πύλης, Μεσοχώρας, Μυροφύλλου, όπως και Πύλης- γέφυρα Αλεξίου, ενώ σε υψηλά επίπεδα είναι η στάθμη του Πορταϊκού ποταμού και του Πηνειού επίσης. Μάλιστα έχει διακοπεί η κυκλοφορά των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Μεγάλα Καλύβια- Μαγούλα, ενώ εννέα μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων συνδράμουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Καρδίτσα: Καταπτώσεις βράχων στην περιοχή της Αργιθέας

Τοπικές καταπτώσεις βράχων προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι σε ορισμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, κυρίως στην περιοχή της Αργιθέας, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από τα συνεργεία της Π.Ε. Καρδίτσας, και των δήμων, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Νούσιος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος της στάθμης των ποταμών είναι σε κανονικά επίπεδα.

 Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.