Header Ads

Χοακίν Φίνιξ και Τζόντι Κόμερ, Ναπολέων και Ιωσηφίνα στο «Kitbag» του Ρίντλεϊ Σκοτ

Η στέψη του Ναπολέοντα και της Ιωσηφίνας, έργο του Ζακ - Λουί Νταβίντ (1807), Μουσείο Λούβρου (Photo by: Exotica.im/Universal Images Group via Getty Images)

Χωρίς ανάσα ο Ρίντλεϊ Σκοτ -παρά τα 83 του χρόνια. Όπως είπε, μεταξύ άλλων πολλών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC Today, με αφορμή τον «Οίκο των Gucci» (που κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες σήμερα, 25 Νοεμβρίου), τα γυρίσματα της νέας ταινίας του «Kitbag» με θέμα τη ζωή του Ναπολέοντα, θα αρχίσουν στις 15 Ιανουαρίου.

Όπως έχει ανακοινωθεί, τον Βοναπάρτη θα υποδυθεί ο Χοακίν Φίνιξ (η ταινία σηματοδοτεί την επανένωση των δύο σπουδαίων καλλιτεχνών είκοσι χρόνια μετά τον «Μονομάχο») και την Ιωσηφίνα η Τζόντι Κόμερ, που συνεργάζεται και πάλι με τον Βρετανό σκηνοθέτη μετά την «Τελευταία Μονομαχία».

«Ουδείς εκτός του Χοακίν Φίνιξ δεν θα μπορούσε να ενσαρκώσει τον Ναπολέοντα» είχε δηλώσει ο Σκοτ, για τον πρωταγωνιστή του. «Δημιούργησε έναν από τους πιο περίπλοκους αυτοκράτορες στο Gladiator και θα δημιουργήσουμε ακόμη έναν με τον Ναπολέοντα του. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σενάριο, γραμμένο από τον Ντέιβιντ Σκάρπα, και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καλύτερος συνεργάτης από την Apple για να φέρει μια τέτοια ιστορία στο διεθνές κοινό».

Η ταινία θα αφηγηθεί τον βίο του Ναπολέοντα, εκκινώντας από την ταπεινή καταγωγή και τη γρήγορη αναρρίχηση του στην εξουσία, μέχρι τις μεγάλες μάχες, τις εξίσου σπουδαίες στρατηγικές ικανότητες του, όπως και την ακόρεστη φιλοδοξία του, ωστόσο δεν θα είναι μία τυπική βιογραφία, καθώς τα γεγονότα της ζωής του θα φιλτραριστούν μέσα από το πρίσμα της θρυλικής όσο και θυελλώδους σχέσης του με την Ιωσηφίνα

Πέραν του ναπολεόντειου έπους, το οποίο χαρακτήρισε «τέρας», ο Ρίντλεϊ Σκοτ ανακοίνωσε επίσης ότι ετοιμάζει επιπλέον δύο σειρές, το «Blade Runner» (προθέτοντας, «έχουμε ήδη γράψει το πρώτο επεισόδιο»), αλλά και τη μεταφορά της ταινίας «Alien» σε live-action σειρά.

Με πληροφορίες από Collider 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.