Header Ads

Εξαπατούσαν πολίτες με "μαϊμού" αγγελίες στο Facebook

Από τον περασμένο Ιούνιο ξεκίνησαν να δημιουργούν λογαριασμούς στο διασημότερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και από την πλατφόρμα για τις αγγελίες εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, που αναζητούσαν να αγοράσουν ηλεκτρονικές συσκευές σε χαμηλή τιμή.

Παρουσίαζαν φωτογραφίες, κυρίως από συσκευές κινητών τηλεφώνων και παιχνιδομηχανών. Οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούσαν μαζί τους και οι ”πωλητές” τους καθόριζαν το σημείο παραλαβής με αντικαταβολή. Μέλος της συμμορίας πήγαινε στο ραντεβού, υποδυόμενος τον ταχυμεταφορέα, και παρέδιδε το κουτί, που πάντα όμως είχε απομίμηση τής συσκευής. Πολλές φορές, μάλιστα, τοποθετούσαν μέσα στο κουτί και μπουκάλια με νερό, ώστε να προσομοιάζει το βάρος με την πραγματική συσκευή.

Για να πείσουν τους υποψήφιους αγοραστές, τους έστελναν φωτογραφίες και βίντεο με πραγματικές συσκευές, πλαστά αποδεικτικά αγοράς και ό,τι άλλο ζητούσε ο... πελάτης.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα πέντε μέλη της συμμορίας και να συλλάβουν τα τέσσερα από αυτά. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται 34 περιπτώσεις απάτης, ενώ σε ένα ραντεβού χτύπησαν τον αγοραστή με το αυτοκίνητο κατά τη διαφυγή τους, επειδή αντιλήφθηκε την απάτη.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.