Header Ads

Στα κάγκελα οι ΑΜΕΑ για τις διαρκείς καθυστερήσεις για την προκήρυξη των «προστατευομένων» του ΟΑΕΔ

Στα κάγκελα οι ΑΜΕΑ για τις διαρκείς καθυστερήσεις για την προκήρυξη των «προστατευομένων» του ΟΑΕΔ

Την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών της προκήρυξης του ν. 2643/98 ζητά μετ’ επιτάσεως η ΕΣΑμεΑ από το υπουργείο Εργασίας

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητά την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών της προκήρυξης του ν. 2643/98, αναφέροντας ότι παρόλο που στις 5 Οκτωβρίου 2021 ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, εκκρεμεί ακόμη η συγκρότηση των πρωτοβάθμιων περιφερειακών επιτροπών.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 14 αρμόδιες Πρωτοβάθμιες Επιτροπές του ΟΑΕΔ που προβλέπονται από τον ν. 2643/98 για την κάλυψη περίπου 2.090 θέσεων από ανέργους/ες ειδικών κατηγοριών - που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κλπ.).

Η ΕΣΑμεΑ κρίνει αναγκαίο να υπάρξει άμεση επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσής της, μέσω της άμεσης συγκρότησης των πρωτοβάθμιων περιφερειακών επιτροπών, της δημοσιοποίησης χρονοδιαγράμματος για την αξιολόγηση των αιτήσεων και την τήρηση των υπολοίπων διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν μέχρι και τις τοποθετήσεις, προκειμένου να μην καθυστερήσουν περισσότερο ο διορισμός των επιτυχόντων που ταλαιπωρούνται εδώ και πολλά χρόνια.

Η επιστολή της ΕΣΑμεΑ στο υπουργείο Εσωτερικών

Κύριε Υπουργέ,
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) η οποία, αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας, με το παρόν έγγραφό της θα ήθελε να θέσει υπόψη σας το ζήτημα της καθυστέρησης των διαδικασιών της προκήρυξης των θέσεων του ν. 2643/98.

Στις 5 Οκτωβρίου 2021 ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την προκήρυξη του ν.2643/98. Μετά από επικοινωνία που είχαμε με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ενημερωθήκαμε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη η συγκρότηση των πρωτοβάθμιων περιφερειακών επιτροπών.
Λαμβάνοντας υπόψη την ήδη πολύ μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης της προκήρυξης των θέσεων του ν.2643/98, ζητάμε την παρέμβασή σας για την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσής της, μέσω της άμεσης συγκρότησης των πρωτοβάθμιων περιφερειακών επιτροπών, της δημοσιοποίησης χρονοδιαγράμματος για την αξιολόγηση των αιτήσεων και την τήρηση των υπολοίπων διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν μέχρι και τις τοποθετήσεις, προκειμένου να μην καθυστερήσουν περισσότερο ο διορισμός των επιτυχόντων, που ταλαιπωρούνται εδώ και χρόνια.

Ευελπιστώντας πως κατανοείτε τη σοβαρότητα του θέματος ώστε να ανταποκριθείτε άμεσα στο ανωτέρω ζήτημα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Αναμένοντας την ανταπόκρισή σας στο ε λόγω αίτημα,

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.