Header Ads

Στο 88% η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια, 47.000 ενεργά κρούσματα

Στην έντονη πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, λόγω της ανησυχητικής αύξησης των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, στάθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, το απόγευμα της Πέμπτης (11/11).

COVID-19

6.801 νέα κρούσματα και 67 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

«Εχουμε πολλά κρούσματα, το ΕΣΥ πιέζεται πάρα πολύ αυτή την στιγμή. Αυτό για τα τμήματα Covid σημαίνει έως και πενταπλάσια εργασία για γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται σε αυτά. Οι ασθενείς χρειάζονται οξυγονοθεραπεία και το οξυγόνο στο νοσοκομεία τελειώνει σε μια μέρα, εκεί που υπό φυσιολογικές συνθήκες τελείωνε σε μια εβδομάδα», τόνισε η κ. Γκάγκα, καλώντας τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, «να φοράμε την μάσκα, να προσέχουμε τις επαφές μας και φυσικά να εμβολιαζόμαστε».

 Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, γνωστοποίησε ότι αυτή την στιγμή στην χώρα υπάρχουν 47.000 ενεργά κρούσματα, σημειώνοντας ότι 1 στα 4 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ πάνω από 7.000 στην Θεσσαλονίκη.

«Την τελευταία εβδομάδα ελέγχεται με τεστ καθημερινά το 2% του πληθυσμού», είπε, σημειώνοντας ότι ο μέσος όρος θετικότητας φτάνει στο 2,2%.

«Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων παραμένει στα 36 έτη» είπε και πρόσθεσε πως η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια είναι στο 88%. Η πληρότητα, όπως επισήμανε, στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης φτάνει στο 97% και το ΕΣΥ θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Αύξηση καταγράφεται τελευταία και στις ηλικίες άνω των 60 ετών και προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων θα βοηθήσει ώστε να δούμε μείωση των κρουσμάτων στο άμεσο μέλλον.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.