Header Ads

Σ. Θεοδωράκης: εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία και ιδρύει Κόμμα

«Το Ποτάμι» είναι η ονομασία του κόμματος που ιδρύει ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, όπως ανακοίνωσε προς τους μετόχους και τους συνεργάτες του protagon σήμερα το μεσημέρι. Μάλιστα στο νέο αυτό κόμμα θα συμμετάσχουν επαγγελματίες της ζωής, νέοι στην πολιτική που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών.



«Πρόκειται για φοιτητές, διανοούμενους, οικονομολόγους, εργάτες, καλλιτέχνες, άνεργους, εμπόρους, γιατρούς, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη, τη δύναμη της λογικής και του δίκιου, γράφει ο ίδιος στο protagon.

Εχθροί της παράταξης είναι οι λαϊκιστές, οι εθνικιστές, οι ευρωσκεπτικιστές. «Η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας. Πρέπει να συγκρουστούμε με κάποιους “γέρους θείους”, να σκίσουμε κάποια παλιά κιτάπια και να συντάξουμε νέα, δε θα φύγουμε όμως, ούτε θα το παίζουμε μουτρωμένοι. Η Ευρώπη είναι το μεγάλο σχολείο της ενότητας του διαφορετικού. Άλλα τα λάθη των ηγετών και άλλες οι ευρωπαϊκές αξίες. Και σήμερα που στην Ευρώπη αμφιβάλλουν για τις λύσεις που επελέγησαν για την κρίση στην Ελλάδα, είναι η ευκαιρία να παρουσιαστούμε πιο Ευρωπαίοι από τους Ευρωπαίους. Να καταλάβουν ότι δεν έχουν ανάγκη μόνο τον κλασικό ελληνισμό αλλά και τον σύγχρονο Έλληνα» τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Παράλληλα, καλεί όλους όσοι οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο να κάνουν στην άκρη αφού όπως αποδείχτηκε δεν μπορούν να μάς σώσουν.

«Ελλάδα δεν είναι μόνο τα κόμματα. Το αμάξι δεν έχει φρένα, δεν έχει τιμόνι, έχουμε βγει στον διεθνή αυτοκινητόδρομο και αυτά μαλώνουν αν θα ακούμε δημοτικά ή σοβιετικά εμβατήρια. Και εδώ θέλω να γίνω ξεκάθαρος. Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο δεν μπορούν - φάνηκε!- να της δώσουν νέα ορμή. Ποιος να τους εμπιστευθεί; Μέχρι χθες ζούσαν μόνο για το ρουσφέτι. Οι μίζες έγιναν συνώνυμο της πολιτικής. Κάποιοι συμμετείχαν, κάποιοι δεν αντέδρασαν. Ας κάνουν λοιπόν στην άκρη.

Δυστυχώς όμως δεν μπορούν να μας σώσουν και όσοι είναι δέσμιοι θεωριών του 19ου αιώνα. Δεν μπορούν αυτοί, που ακόμη και σήμερα επαναλαμβάνουν ότι η Ελλάδα θα σωθεί αν … επιστρέψει στο παρελθόν».

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ από τα αποτελέσματα αυτών θα κριθούν οι κινήσεις που θα γίνουν στις εθνικές εκλογές.

«Αν αποτύχουμε - αν αποτύχω για την ακρίβεια- τότε μετά τις ευρωεκλογές, θα προσπαθήσω να γυρίσω στη δημοσιογραφία. Μέχρι τότε την εγκαταλείπω. Που σημαίνει ότι σταματάω τους “Πρωταγωνιστές” και δεν θα έχω ενεργή συμμετοχή στο protagon».

Η ιδέα για την ίδρυση του κόμματος προήλθε από τον απλό κόσμο που έχει συναντήσει κατά καιρούς. «Τους φοιτητές που με βρήκαν στη Λέρο. Της παρέας που με σταμάτησε στον Βόλο. Των πιτσιρικάδων που μου τηλεφωνούν απ' τα Χανιά. Του συνεταιρισμού που επισκέφθηκα στα Γιάννενα. Αυτών που με φώναξαν στην Αριστοτέλους» αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης.

Τέλος δεν παρέλειψε να ζητήσει συγγνώμη από τους συνεργάτες του στην τηλεόραση, στο protagon, στην εφημερίδα, καθώς, όπως είπε, «τα σχέδια που κάναμε πρέπει να διακοπούν».

Τόνισε παράλληλα, ότι «αυτό που προέχει τώρα είναι να σπάσουμε τη ρουτίνα της πολιτικής. Να ταράξουμε λίγο τα λιμνάζοντα νερά φέρνοντας νερό από το ΠΟΤΑΜΙ».

Η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος λέγεται topotami.gr. Την Τρίτη ο κ. Θεοδωράκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην οποία θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων στις ευρωεκλογές.

kathimerini.gr
Από το Blogger.