Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Ο κ. Σαμαράς ανακαλύπτει τον ορυκτό πλούτο

Δήλωση της τομεάρχου Περιβάλλοντος και Ενέργειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτού Ν. Κοζάνης για τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά μετά την επίσκεψη του στο ΥΠΕΚΑ




Ο Πρωθυπουργός μετά το φαντασιακό πρωτογενές πλεόνασμα, που φαίνεται να εξαφανίζεται από την τρόικα, ανακαλύπτει τον ορυκτό πλούτο και προβαίνει σε άμεση αποτίμηση του. Η επερχόμενη εκλογική ήττα φαίνεται να τρομάζει τους επικοινωνιολόγους του, οι οποίοι παίζουν το χαρτί του προέδρου της Κυβέρνησης να βλέπει αποτελέσματα σεισμικών ερευνών και να τα μεταφράζει σε φορολογικά έσοδα, ενώ παράλληλα διαπραγματεύεται τη τιμή του φυσικού αερίου, που παραμένει το ακριβότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Συγκυβέρνηση δείχνει απροθυμία ορισμού ΑΟΖ, δεν ενημερώνει ούτε τους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού για τους όρους της σύμβασης με την PGS και απαξιώνει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, που ζητά τα αποτελέσματα των ερευνών. Ο ίδιος άνθρωπος, που αφαιρούσε τον προσδιορισμό Εθνικός από τον ορυκτό πλούτο, ο ίδιος που χάριζε τα πιθανά κοιτάσματα, χαρακτηρίζοντας τα ευρωπαϊκά, οφείλει πριν αποτιμήσει τα φορολογικά έσοδα να ενημερώσει τα κομματικά στελέχη της Συγκυβέρνησης του, όπως ο κ. Πάγκαλος, ότι τελικά δεν ήταν "Άνθρακες ο Θησαυρός".
Από το Blogger.