Header Ads

Π. Κουκουλόπουλος για την κεντροαριστερά: «Όλοι μαζί κάνουμε το άλμα μπροστά»

«Η κεντροαριστερά, ενωμένη, οφείλει δώσει το παρόν τόσο στην κεντρική διαπραγμάτευση της χώρας για το μέλλον της και την έξοδο της απ΄ τα μνημόνια, όσο και στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Αυτό δεν είναι απλώς δική μας επιλογή αλλά απαίτηση της κοινωνίας, η οποία ζητά από όλους μας να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να καταφέρουμε να βρεθούμε όλοι μαζί και να κάνουμε το άλμα μπροστά».
Αυτό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σήμερα το πρωί στο δημοσιογράφο κ. Σπύρο Χαριτάτο, στο ραδιόφωνο του ALPHA 98.9.
Ο κ. Κουκουλόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς, σημείωσε και τα εξής:
Ο χώρος της κεντροαριστεράς υπάρχει και τον χρειάζεται η χώρα. Είναι μια δύναμη ευθύνης που έπαιξε και θα συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Ιδιαίτερα σήμερα που βλέπουμε απ΄ τη μια μεριά τη Νέα Δημοκρατία να μην μπορεί να ξεφύγει απ΄ τις πρακτικές που θυμίζουν παλιότερες θλιβερές εποχές και το ΣΥΡΙΖΑ να κινείται μεταξύ του απύθμενου λαϊκισμού και της ατέλειωτης αντιφατικότητας.
Η κίνηση των 58 λειτούργησε όντως καταλυτικά στη δρομολόγηση των διαδικασιών για την ενοποίηση του χώρου της κεντροαριστεράς και επί της ουσίας η «Ελιά» έχει ήδη συντελεστεί. Απ΄ εδώ και πέρα εκείνο που θα πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας είναι πως ο χώρος της κεντροαριστεράς δεν θα μπορέσει να εξελιχθεί και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας, αν δεν αποδεχθεί τον πραγματικό του ρόλο που δεν είναι να παραμένει θεατής των εξελίξεων και μακριά από κυβερνητικές ευθύνες. Οφείλει να συμμετάσχει ενεργά και δραστήρια με τις δικές του προτάσεις στην κεντρική διαπραγμάτευση για την έξοδο μας απ΄ τα μνημόνια.
Τέλος, ο κ. Κουκουλόπουλος όταν ρωτήθηκε για το αν το ΠΑΣΟΚ θα συναινούσε στις απολύσεις που ζητά η τρόϊκα απάντησε: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη όπως και το όχι μας. Αυτή δεν είναι μεταρρύθμιση αλλά αγριότητα. Γι΄ αυτό λοιπόν χρειαζόμαστε μια ενωμένη και δυνατή κεντροαριστερά, παρούσα σ΄ αυτή τη διαπραγμάτευση, με ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες θέσεις που θα αφορούν τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχουμε ανάγκη».
Από το Blogger.