Header Ads

Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας: Ένα εναλλακτικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Εορδαίας είναι εφικτό

Στο κατάμεστο από κόσμο Εκλογικό Κέντρο της Δημοτικής Κίνησης «Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27-2-14 στις 7μμ, η πρώτη συνάντηση των Θεματικών Επιτροπών.

Δεκάδες μέλη και φίλοι που απαρτίζουν τις ομάδες συζήτησαν για τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην Εορδαία, όπως και για την αδράνεια και την έλλειψη πολιτικής βούλησης των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών.
Διατύπωσαν την δραματική ανάγκη για την υπέρβαση της υπάρχουσας κατάστασης και την αναγκαιότητα ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Εορδαίας.
Η ανάδειξη των προβλημάτων, η τεκμηριωμένη κριτική και οι θετικές προτάσεις, θα είναι το έργο των θεματικών, οι οποίες σε συγκεκριμένο χρόνο θα ολοκληρώσουν το έργο τους.
Η πρώτη ανταλλαγή απόψεων έγινε με ποιοτικές και τεκμηριωμένες εισηγήσεις που προσέγγισαν προβλήματα και σκιαγράφησαν τους άξονες που θα κινηθούν οι Θεματικές.
Το αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν να συγκροτήθηκαν οι εξής τομείς:
1. Πρωτογενής Τομέας.
2. Ενέργεια – Ανάπτυξη – Οικολογία.
3. Εμπορικά καταστήματα, Επαγγελματοβιοτέχνες.
4. Νεολαία – Γυναίκες – Κοινωνικά Κινήματα.
5. Πολιτισμός.
6. Αλληλεγγύη.
7. Φιλοζωικές Πρωτοβουλίες – Αδέσποτα.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου των Θεματικών Επιτροπών και την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με τους φορείς και την κοινωνία, θα δοθεί στην δημοσιότητα το πρόγραμμα της Δημοτικής Κίνησης «Ρεύμα Πολιτών» Εορδαίας, στέλνοντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στην κοινωνία για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης με προτάσεις και θέσεις που θα έχουν συγκροτηθεί μέσα από διευρυμένο διάλογο με την συμμετοχή της κοινωνίας.
Αυτό θα είναι και το περιεχόμενο της αυριανής διοίκησης, που θα εγκαινιάσουμε σαν Δημοτική Αρχή, τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Ζαραφίδης, γιατί εμείς θα διοικήσουμε σε συνεννόηση με τους φορείς, τις κοινωνικές ομάδες και την κοινωνία, κάνοντας πράξη την Δημοκρατία στον Δήμο Εορδαίας.
Δημοτική Κίνηση «ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»
Από το Blogger.