Header Ads

Ανεβλήθη η γνωμοδότηση για ΜΠΕ αιολικού πάρκου 163MW

Το θέμα της γνωμοδότησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής ισχύος 163,8 ΜW» και τα συνοδά αυτού έργα, της εταιρείας «ADEMCO Αιολική Δυτικής Μακεδονίας ΕΠΕ» με τη διακριτική ονομασία «Αιολική Δυτικής Μακεδονίας ΕΠΕ», στη θέση με το τοπωνύμιο «Τρικλάριον όρος» των Δήμων Καστοριάς και Νεστορίου του Ν. Καστοριάς και Δήμου Πρεσπών του Ν. Φλώρινας, στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συζητήθηκ το βράδυ της Τετάρτης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς όμως να υπάρξει τελική απόφαση.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Δακής ήταν θετικός στη γνωμοδότηση λέγοντας πως « ο κύριος όγκος αιτημάτων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειες είναι για την Δυτική Μακεδονία και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι εδώ υπάρχει το δίκτυο μεταφοράς της ΔΕΗ. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι υπέρ της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών μέσα από συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν κάθε παράμετρο». Θετικές επίσης ήταν και οι γνωμοδοτήσεις των Δήμων Καστοριάς, Νεστορίου και Πρεσπών.
Αντίθετα, αντιδράσεις υπήρξαν από σύσσωμη την αντιπολίτευση και περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Στη συνεδράση το παρών έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε πως « πρόκειται για ένα φαραωνικό έργο αιολικής ενέργειας που εκτείνεται από τον Νεστόριο ως τις Πρέσπες. Ενα τεράστιο έργο με μεγάλες περιβαλλοντικές και όχι μόνο επιπτώσεις. Οι Δήμοι Καστοριάς , Νεστορίου και Πρεσπών γνωμοδότησαν θετικά με το σκεπτικό όμως του ανταποδοτικού οφέλους σε μια στιγμή έντονης υποχρηματοδότησης».
Τελικώς η έγκριση ή μη της Μ.Π.Ε. αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ
Από το Blogger.