Header Ads

Ραχήλ Μακρή: Μετατροπή των φυλακών Κορυδαλλού σε κολαστήριο

Κατάθεση της υπ. αριθμ. 6543 / 25-2-2014 ερώτησης της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή σχετικά με τις τριτοκοσμικές συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και τη διεθνή διαπόμπευση της χώρας.


Η αδιαφορία της Συγκυβέρνησης για τις ταπεινωτικές συνθήκες που βιώνουν οι κρατούμενοι στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού είχε ως αποτέλεσμα ακόμη και την ηχηρή παρέμβαση του αρμόδιου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Νιλς Μούιζνιεκς.
Οι άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες νοσηλείας που επιδεινώνονται από τον υπερπληθυσμό, την έλλειψη προσωπικού, την παλαιότητα των χώρων και τις συνθήκες υγιεινής, έχει φτάσει τη κατάσταση στο απροχώρητο. Αντί η Συγκυβέρνηση να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων, καταδικάζει τη «θανατική ποινή» τους προσβάλλοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους. Είναι υποχρέωση της πολιτείας η διασφάλιση της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των κρατουμένων.
Η Βουλευτής Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή, κατέθεσε την με αρ. πρωτ. 6543 / 25-2-2014 ερώτηση στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προκειμένου, να δοθούν απαντήσεις για τις ενέργειες που προτίθενται οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Υγείας να αναλάβουν προκειμένου για την επίλυση των προβλημάτων των κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού. Είναι καιρός οι Κυβερνώντες να παρέχουν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού τις στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας για ασθενείς και εργαζόμενους και όχι να το θεωρούν αποθήκη.
Από το Blogger.